Bundan sonrasını Fenerbahçe BEKO düşünsün!

2022.05.08 00:39 - Son Güncellenme: 2022.05.08 00:39
A

Play-off eşleşmeleri açısından önemi büyük olan karşılaşmada; Frutti Extra Bursaspor, yine play-off'ta kendisine avantajlı bir sıralama kapmak isteyen Gaziantep Basketbol'u Dave Dudzinski'nin son saniye üçlüğü ile 85-82 yendi. Bu sonuçla normal sezonu 8. sırada tamamlayan Frutti Extra Bursapor Fenerbahçe BEKO'nun rakibi oldu.

Burada bir paragraf açarak play-off eşleşmeleri üzerine bir değerlendirme yapacak olursak;

Beklentilerle gerçekleşenlerin faklı olduğu görülecektir.

Bana sorarsanız bunu da kafaya fazla takmamak gerekiyor.

Sen kazanırken P.Karşıyaka yenilmiş olsa; olası bir 7'cilik de rakibin Anadolu Efes olacaktı.

Fener' mi daha iyi olurdu yoksa Anadolu Efes' le eşleşmek mi?

Yoldan çevirdiğin herhangi birisine sorsan 'Efes'den uzak durun' der;

'Şöyle olsaydı, böyle olsaydı'; iyi ki hiçbirisi olmamış.

En ideali, en dişimize göre olanı karşımızda. Ne olacağını da göreceğiz zaten.

Fenerbahçe BEKO'nun rakibi olmamız bu saatten sonra bizim değil,onların sorunu olmalıdır.

Hele bir de Euro Cup kazanılırsa; bu ligde Bursaspor adına her şey beklenebilir.

Size şunu söyleyeyim mi; eşleşmeler belli olunca Fenerbahçe'de de korku dağları beklemeye başlamıştır!

Hiç istemediği, ligin en formda ve istim üzerindeki rakibiyle karşılaşacak olması öyle göründüğü gibi kolay bir şey olmasa gerek.

Şansımız  % 50, % 50'dir; özellikle İstanbul'daki ilk maç kazanılırsa çeyrek finale yükselen takımın Frutti Extra Bursaspor olacağına inanıyorum.

Kısacası Euro Cup'da yazılan destanların İNG Süper Ligi'nde tekrarlanmaması için hiç  bir neden yok.

Avrupa basketbolunun gündemine girmek meğerse ne harika bir şeymiş !.

Hem sürekli sizden söz ediyorlar, hem de ne kadar adı büyüğe çıkmış varsa; tepenizden bakmayı bırakıp seviyenize iniveriyorlar.

Seyircinin ilgisi ise katlanarak devam ediyor.

Frutti Extra Bursaspor dün akşam da Gaziantep Basketbol maçını yaklaşık 7 binin üzerinde bir taraftara oynadı.

Salonun ambiyansı ise tek kelime ile olağanüstüydü. Teksas'ın yönlendirmesiyle yerinde duramayan taraftar, karşılaşmanın bitimine kadar takımına verdiği destekle yeri göğü inletip,durdu.

An itibariyle Frutti Extra Bursaspor İNG Basketbol Ligi'nde maçların skorlarına direkt tesir edebilecek en ateşli ve en etkileyici seyircisine sahip. Bu gerçekle play-offlar başlayınca daha sık yüzleşeceğiz.

Maça gelecek olursak;

Evime 15 dakika uzaklıktaki salona yürüyerek gelirken; aklımdan Gaziantep Basketbol'un Bursaspor önünde sonuna kadar direnç göstererek maçın içinde kalacağını geçirmiştim.

Beklendiğim gibi de çıktı.

Bursaspor gibi mütevazi bir bütçe ile kurulan güney doğu ekibi ligin en etkili şutörleriyle, atletizmin doruklarında dolaşan  bir uzununa sahip.

Quentin PetersonJr ile Jarmar Gulley kendilerine karşı savunmalarını uzakta kuran rakiplere mesafe tanımaksınız savurdukları isabetli üçlüklerle cezayı kesen yabancıları arasında. Bu maçı da el üstünden, orta mesafeden, yüksek posttan, kısacası çemberi gördükleri her yerden bombalayarak Frutti Extra Bursaspor'a ecel terleri döktürdüler. Araya karışan  Milton Doyle ile Ryan Luther'de buldukları boş atışları cezalandırarak Gaziantep Basketbol'u ayakta tutan isimler arasına girdiler.

Hoplayıp zıplayan, çembere bileğini geçirerek smaç yapan atlet uzunlara bayıldığım için Alpha Kaba'nın benim gözümde farklı bir yeri vardır.

Şut ve faul sokma özürlü olsa da; Kaba dikey sıçrama yeteneğiyle ligimizin fark yaratan yabancılarından. Dün akşam da eskilerini aratmayan bir resitalle oynarken, kendine özgü atletizmiyle bizim 'zıp zıp Hayes''i zorladı da zorladı. Bir çok hücumda çemberden seken topların onunla ikinci hücuma dönüştüğünü gördük. Hayes'dan daha fazla sıçrayarak üstünden yaptığı smaçları ise yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Hem atıp,hem savunmak bizim eski hoca Tutku Açık'ın karakteri olmuş. İnatçı, mücadeleci ve sonuna kadar direnerek maçın içinde kalabilen Gaziantep Basketbol benim kriterlerimce bizden sonra bu ligin en iyi Anadolu takımıdır.

Frutti Extra Bursaspor son haftalarda ilk kez bu kadar zorlanarak bir maç kazandı.

Momentumu elinde tutuyor görünse de, savunmadaki anlık gaflarla rakibine yakalanıp geriye bile düştüğü zamanlar bile oldu.

Kazanıyor ve kazanmaya devam ediyorsa artık tam anlamıyla bir sistem takımı olmasıyla, savunma ve hücumu bir arada ayni güzellikle yapabilmesiyle ilintilidir.

Bursaspor'un dün akşam en önemli skor opsiyonu Andrew Andrews'i sakatlığı nüksetmesin diye riske etmemesine karşın kazanmasını bilmesi; bir çok noktada kendini geliştirdiğinin göstergesidir.

Bu önemli boşluğun, kadronun extra bonusu 'Pitbull Holland'la' doldurulmuş olması da; önemli bir detaydır.

Uzaktan çemberi görür görmek üçlüklerini yollayan Holland ayrıca savunma da çok dirençli ve caydırıcı bir maç çıkarttı.

Takımın karar verici ismi; saha içi organizatörü Derek Needham'ın Cem Ulusoy'la, Quentin Peterson'un bunaltıcı kıskacında ilk üç çeyreği boş geçmesine karşın maçın sonunu iyi oynayarak 'lider oyuncu kimliği'yle fark aratması çok ama çok değerliydi.

Demek ki adam boşuna 'Euro Cup'un en iyi beşi'ne seçilmemiş, Büyük oyuncular zor zamanlarda kendilerine özgü faktörlerle diğerlerinden ayrışırlar, bu onların özel karakterleri arasındadır.

Birkan Batuk'la Tarık Sezgin dışında her oyuncusundan skor katkısı alan Frutti Extra Bursaspor'da yine son haftaların en formda isimlerinden Hayes'in  sayıca kısa kalmasına karşın, uzmanlık alanı olan ribauntlarda (11) Kaba ile giriştiği 'en iyimiz kim?' yarışı soluk soluğa izlendi.

'Beyaz adam' Dave Dudzinski'yi parkede en zor işleri kotarırken bazen hiç fark etmediğiniz olabiliyor.

Gösterişsiz, atletizmi olmayan, ama onların dışında çok farklı özellikleri bulunan bir görev adamı 4 numara oyuncusu.

Gizli bir saha içi lideri; önemli anlarda karar verici olarak  değeri büyük şutların mancınık nöbetçisi!.

Dün akşam sağ köşeden ölçe biçe gönderdiği kritik şut; çemberin iki yanına çarparak üçlük olduktan sonra öten korna ile panyanın iki yanında ayni anda yanan kırmızı ışıklar, hakemlere 'pozisyonu yeniden izlemenize gerek yok, maçın galibi Bursaspor' ikazı yerine geçiyordu.

Şahane bir maçla kapandı normal sezon Nilüfer'deki salonda.

Heyecan, tansiyon, çekişme hiç düşmedi.

Kazanan gönüllerimizin kralı Frutti Extra Bursaspor olsa da; Gaziantep Basketbol'u sonuna kadar verdiği onurlu mücadelesi nedeniyle kutlamak da görevimizin gereğidir.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları