Bu takım Tofaş olamaz! 69-54

2023.10.09 17:14 - Son Güncellenme: 2023.10.09 17:24
A

Tofaş ilk üçlüğünü 13. denemesinde Zeljko Sakic'le dördüncü çeyrekte bulduğu maçta müthiş savunma yapan Beşiktaş Emlakjet'e 69-54 yenilmekten kurtulamadı.

İlk iki çeyreğini dengede götürdüğü maçın üçüncü çeyreğiyle vidaları sonuna kadar sıkan Beşiktaş'ın tam saha baskılı savunmasına karşı nefes alamaz durumlara düşen turkuaz yeşilli takım, alternatif çözüm de bulamayınca Beşiktaş Emlakjet, Juventut Badalona benzeri bir performansla değerli bir galibiyete imza attı.

Beşiktaş'ın iyi oyununda Tofaş'ın berbat şut istatistiklerinin de katkısı büyük oldu.

2/18 üçlükle adete çember döven, 20/32 gibi düşük ikilik kullanan, faul atışlarını da 8/16 ile sokan Tofaş'ta savunma da gerektiği gibi sert oynayamayınca; Beşiktaş zorlanacağını düşündüğü maçı ummadığı bir farkla kazanarak ilk galibiyetini aldı.

Kısalarla forvetlerin çok düşük bir yüzdeyle şut attığı maçta sahaya enerjilerini yansıtan Ege Demir'le, genç oyun kurucu Özgür Cengiz ağabey statüsündekilerin döküldüğü maçta takımları adına yüz akları gibiydi.

Özetle;

Yabancılar atıp, tutamayınca; yük yaşça en küçüklerin omuzlarına bindi.

Austin Wiley'ın sakatlığında maça ilk beşte başlayan Ege Demir müthiş atletik yeteneğiyle fark yaratırken, oyun kurucu Özgür Cengiz Cassius Winslow kalibresinde bir ABD'linin saçmalayarak tamamladığı 'bir numara' için zor durumlarda güvenilecek liman olabileceğini kanıtladı.

Blok tehdidiyle çember altına kara bulut gibi çöken Ege Demir'in en büyük handikabı, getirilen ikili sıkıştırmalarda topu dışarıya çıkartarak arkadaşlarına farklı sayı opsiyonları yaratabilecekken, çembere atma refleksiyle yaptığı stepsler.

Wiley'in maksimum 4 hafta sürmesi beklenen sakatlığı, uzun rotasyonunda alternatifsiz kalan Ege Demir'e kendini geliştirerek, eksiklikleri tamamlaması için önemli bir fırsat oldu.

İlk iki çeyrek maçı kafa kafaya götüren Tofaş; üçüncü çeyrek itibariyle rakibin savunma sertliğine çözüm üretemedi.

Yüksek show uplarla savunmasını logoya kadar çıkartan Beşiktaş sert ve temaslı oynayarak düzen dışına çıkarttığı Tofaş karşısında maçın momentumunu elinden hiç bırakmadı.

Göğüs göğüse mücadeleli bu çeyrekte her şey Beşiktaş'ın istediği gibi gelişti.

Alışkın olmadığı bu savunma karşısında bocalayan Tofaş sayısız top kaybı yaparken; çembere gönderdiği düzen dışı şutları da sokamadı.

Winslow başta Homelsey, Sakic, Prewitt ve JJ. O.Brian'ın düşük şut performansları; üçüncü çeyrek itibariyle Beşiktaş'a telafisi zor bir fark  getirdi.(22-15 / 50-33 çeyrek skoru)

Son çeyrekte Zeljko Sakic ve Özgür Cengiz'le maç içindeki ilk üçlüklerini bulan Tofaş'ın dağınık oyunu sürünce; Beşiktaş temposunu düşürse de, momentumu bırakmayarak maçı 69-54 kazanmasını bildi.

Beşiktaş Emlakjet, Dusan Alimpijevic'in savunma odaklı oyun sisteminde önemli bir galibiyet elde ederken, Tofaş sistemini oturmadığı karşılaşmada sadece ağır bir yenilgi almakla kalmadı, kafalara transferlerle ilgili soru işaretleri de bıraktı.

Hayal kırıklığı içinde başlayıp biten maçın Tofaş adına her önemli artısı, dışarıdan şut sokamayınca çembere atak ederek skor bulmasıydı.

Sanırım bir maçlığına böyle oynamışlardır, çünkü Tofaş'ın gerçek gücü bu değil, olamaz da.

Öne çıkanlar...

Beşiktaş: Jonah Matthews 16 sayı (2/10 üçlük), 3 ribaund, 5 asist, Leyton Hammonds 10 sayı, 2 ribaund, Yiğit Arslan 11 sayı (3/6 üçlük), 3 ribaund, 5 asist
TOFA
Ş: Caleb Homesley 15 sayı (0/5 üçlük), Ege Demir 12 sayı, 9 ribaun


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları