Bu haberler Bursalıları çok sevindirecek

2024.05.22 17:51 - Son Güncellenme: 2024.05.22 17:51
A

Bursa Büyükşehir  Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kentin gündemindeki sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye şampiyonu olan Bursaspor U 17 takımını kutlamak için geldiği Özlüce'de 'Bursadabugün'ün sorularını da yanıtlayan Bozbey, İnfo Yatırım'ın sponsor desteğini çekmesinden sonra ortada kalan Bursaspor Basketbol Şubesi'nin sahipsiz bırakılmayacağının altını çizerek, 'Bilmiyordum, yeni öğrendim. Basketbol şubesini ortada bırakmayız. Gereği neyse üzerimize düşeni yaparız' dedi.

Bu konuda şube başkanı ve yönetimle oturup görüşüleceğini ifade eden Bozbey, Manisa BŞB örneğinde olduğu gibi çözüm üretilebileceğini söyledi.

Yıkılan Atatürk Spor Salonu'nun yerine yapılmakta olan yeni salon için proje tadilinin yapıldığını, Ankara'dan gerekli iznin alınmasının ardından inşaatın ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

Bozbey 'Yaptığımız çalışmalarda kapasitenin 5100-5200 seyirci arasında olabileceği saptadık. Bu kapasiteye sadık kalınarak inşa edilecek. Atatürk Spor Salonu çoğumuzun anılarında yeri olan, unutulmaz maçların oynandığı bir tesisti. Konum olarak da çok iyi bir yerde. Ulaşımı da her kesim için kolay. Metro ile ya da tek otobüsle gelebiliyorsunuz. Atatürk Spor Salonu bittiğinde eski günlerdeki gibi salon sporlarının cazibe merkezi olacak' dedi.

Atatürk Stadının yeniden yerinde yapılması için çalışmalar yapıyoruz

Yıkılan Atatürk Stadının yeniden yapılması konusunda spor camiası ile şehirden çok sayıda talep geldiğini hatırlatan Bozbey, ' Bu konu bizim de gündemimde. Fizibilite çalışmaları yaptırdık. Millet Bahçesi için yaptırılan kapalı otopark teknik olarak sorun gibi gözükse de bir şekilde çözüme kavuşturulur.

Atatürk Stadı'nın yıkılması Bursa için büyük bir kayıp olmuştu. Yerine mevcut stadyumdan biraz daha küçük olarak pekala yenisi yapılabilirdi.

Yatırım programlarımızda yer vermeyi düşünüyoruz. 30 bin kapasiteli olarak yeniden yaşama geçirilebilir' bilgisini verdi.

 Kültürpark'ın duvarları yıkılacak!

Şehrin akciğerlerinden Kültürpark ile ilgili yapmayı düşündüklerini açıklayan Bozbey, tarihi parkın bütün duvarlarının yıkılacağını ve sıfır seviyesiyle halka hizmet edeceğini müjdeledi.

Stat ve park ile ilgili gerekirse referanduma gidilerek Bursalıların görüşlerinin alınacağının altını çizen Bozbey, 'Sanırım şehirde yaşayan halkımız da bizim gibi düşünüyordur' şeklinde konuştu.

 Bozbey Özlüce'de ziyaret ettiği şampiyon U 17 takımı futbolcularını tek tek kutlayarak hepsine birer altın hediye etti.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları