Bir galibiyetten daha fazlası

2024.03.11 17:11 - Son Güncellenme: 2024.03.11 17:11
A

Galatasaray Ekmas'ı yendikten sonra tam 114 gündür deplasmanda maç kazanmayı unutan Bursaspor İnfo Yatırım şeytanın bacağını; kendisini gibi 8 galibiyetli Bahçeşehir Koleji karşısında kırdı: 60-87.

Bu sonuçla bir galibiyetten daha fazlasına imza atan Bursaspor; kendi kapasitesindeki rakipleriyle kıyaslanamayacak ölçüde büyük bütçeye sahip potansiyelli Bahçeşehir Koleji'ni altına alarak; üst tarafa kendini atma yolunda önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Jordan Floyd gibi takım için önemli bir skor opsiyonuna kulübeyi göstererek kulağını çeken Kavut; tartışılacak bu seçiminde hedefi tuttururken;

Yeni transfer Erick Neal ile Dave Michineau'yu maçın akışı içinde çift oyun kurucu olarak değerlendirdi.

Yine her maça bir şekilde katkı yapmayı bilen Michael Young'u Hamilton'un performansı ile faul duruma göre hem 4, hem 5 numarada kullanarak; rakibin çember altı kozu Fransız pivot Jerry Boutsiele'yi asgari sayıda tutmayı başardı.

Açık alan bulunca; kilosuyla, fiziğini unutarak dribblingle direkt çembere gitmeyi seven Young; top kaybı yapsa eleştirilecek bu denemelerinde kenarın teveccühüyle bireysel özgürlüğünün tadını çıkardı.

Dribbling sonu attığı basket; maçın nazar boncuğu gibiydi.

Risk almak bir coach için 'başvuru kitabı'na benzer.

Doğru hamlelerinde isabet sağladıkça özgüveni artar;

Serhan Kavut bu maçtaki seçimlerine coachingi ile doğru kullandığı rotasyonunu ekleyerek kendisine güvenenleri yanıltmamış oldu.

P.Karşıyaka maçında tanınmayacak kadar kötü oynanıp; farklı kaybedilirken kafalarda soru işaretleri bırakan yabancı rotasyon Bahçeşehir'i ciddiye alarak işi baştan sıkı tuttular.

Savunmalar olabildiğince sert ve temaslıydı.

Hücumda da topu çok iyi paylaşıp, asist üzerinden ve boş atışlarla skor buldular.

Tereddüt yaşamadan çember bakılması önemli bir ayrıntıydı;

Seken topların ribauntlarına atak ederek, nicedir unuttukları bir zaaflarını tamir ettiler.

Hamilton'un kenarda olduğu süreçlerde Young iki kişilik oynayıp, fizik üstünlüğüyle bu bölgeyi domine etti. Anthony Brown şutuna güvenirken, bu konuda özürlü Michineau ise çembere atak ederek eksikliğini telafi etmeye çalıştı.

Erick Neal'da geçen haftadan bu yana takıma bayağı ısınmış göründü.

İlk iki çeyrek Bahçeşehir'in etkili uzunu Jerry Boutsiele üzerinden topu çember altına indirerek oynama girişimlerde zorlanan Bursaspor, ikinci yarı bu oyuncuyu yardımlar getirerek iyi tutunca; ev sahibi dış şutlara yönelerek maça tutunmaya çalıştı.

Bursaspor'un iyice sertleşen temaslı savunmasında rahat şut şansı bulamayan Bahçeşehir dışarıdan çember dövünce; Bursaspor'da özgüven tavan yapıverdi.

Parkede olduğu sekanslarda Fransız forvet Axel Bouteille en kötü maçlarından birini oynadı. Çok şey beklenen oyun kurucu Tony Taylor'da standartlarının altında kalarak hayal kırıklığı yaşattı.

İçeriden, dışarıdan tıkanan rakibi karşısında oyun disiplinini ön plana çıkartan Bursaspor; hücumda bulduğu kolay sayılarla maçın momentumunu eline geçirerek bir daha da bırakmadı.

Dejan Radonjic gibi Euroleauge kariyeri olan önemli bir coach'a; son molasında kötü oynayan oyuncularını protesto etmek için 'konuşmama tercihini' kullandıran Bursaspor bu önemli galibiyetle rahatlarken; potansiyelli rakibini ligin alt sıralarında kaderi ile baş başa bıraktı.

Bir ara 16 sayıya kadar çıkan farktan sonra (75-59); maçın sonunu 87-60 ile bağlamak harika bir sonuç oldu Bursaspor için.

Ligin altlarına bakılınca; Samsunspor dışında düşecek ikinci adayı gösterebilmek an itibariyle çok zor.

9 galibiyette kalan Tofaş bile tehlikeyi üzerinden atamamanın şokunu yaşıyor.

Potanın timsahları bu hafta Bursa'da Galatasaray'ı, sonraki hafta deplasmanda Samsunspor'u yenebilirse; yeni sezon hazırlıkları için erken plan program yapmaya başlar.

Basketbol yorumcusu, eski FİBA hakemi Necip Kapanlı'nın Serhan Kavut için kullandığı 'bu ligin en yeni koçu ama son derece sakin, takımına hakim. Bu maça da harika bir hazırlık yapmış. Tebrikler' değerlendirmesi çok hoşuma gitti.

Ben de basketbola başladığı günleri bilen bir gazeteci olarak; kendisine başarılar diliyorum.

Bursaspor Bahçeşehir maçını 29/61 saha içi (%47), 24/43 iki sayı ( % 55), 5/18 üç sayı ( % 27), 17/23 serbest atış ( % 73) yüzdeleriyle tamamlarken; 33'ü savunma, 10'u hücum toplam 43 ribaunt aldı;

10 asist, 2 blok, 2 top çalma ve 21 faulle maçı tamamladı.

Bursaspor adına maçın MVP'si Michael Young  7/12'si iki sayı, 0/2'si üç sayı, 5/6'sı çizgiden 19 sayı üretirken;

Erick Neal 1/1 iki sayı, 2/5 üç sayı, 1/1 serbest atıştan  9 sayı ile maçı bitirdi.

Dave Michineau 6/11 iki sayı, 0/1 üç sayı, 4/4 serbest atıştan olmak üzere 16 sayı;

Anthony Brown 5/8 iki sayı, 1/5 üç sayı, 4/4 çizgiden 17 sayı atarken;

Bu maçta en iyi maçını çıkartan Semih Erden 6 sayı, Metin Türen 3 sayı, David Mutaf'da 5 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

Maçın öne çıkanları;

Bahçeşehir Koleji: Jerry Boutsiele 10 sayı, 10 ribaund, Tony Taylor 13 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Tyler Cavanaugh 11 sayı, 4 ribaund

Bursaspor: Michael Young 19 sayı, 8 ribaund, 3 asist, David Michineau 16 sayı, 6 ribaund, Anthony Brown 17 sayı, 5 ribaund, 4 asist


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları