Ben olsam gitmem Onuralp; eski günlerine dönersin

2023.05.16 14:55 - Son Güncellenme: 2023.05.16 14:56
A

Frutti Extra Bursaspor'un başarılı kısa forveti Onuralp Bitim, an itibariyle oyuncu menacerlerinin en gözde ismi konumunda!

Piyasayı kendi çıkarları doğrultusunda manipüle etmeye çalışan organize grubunun yaydığı haberlere göre; iki sezondur Frutti Extra Bursaspor'a çok başarılı bir performans sergileyen Onuralp Bitim yeni sezonda Fenerbahçe BEKO'nun yolunu tutacak!

Ne var ki Onuralp Bitim'in Frutti Extra Bursaspor'la daha bir yıllık sözleşmesi bulunuyor!

Gidebilmesi kulübünün vereceği izine bağlı.

Bu durum menajerler için hiç dert değil. Kendi yöntemlerince şimdiden işin kolayını bulmuşlar bile!

Buna göre Fenerbahçe BEKO Onuralp'i renklerine bağlarken, oyuncunun bonservis bedeli olarak kadrosundan Şehmus Hazer'i Bursaspor'a verecek.

An itibariyle Onuralp Bitim, Şeymus Hazer takası bir faraziyeden ibaret.

Menajerlerin fantastik dünyalarında kurguladıkları bir senaryo yani.

Bildiğim kadarıyla Frutti Extra Bursaspor bonservis bedeli için çok büyük rakamlar söz konusu olmadıkça oyuncuyu bırakmaya pek niyetli değil.

Hatta gündeme bile gelmemiş.

Onuralp'de bildiğim kadarıyla yurt içini değil yurt dışını düşünüyor.

En iyisini yapıyor.

Kadrosundaki yerli rotasyonunu Euroleague seviyesindeki maçlarda aklının ucundan bile geçirmeyen Fenerbahçe BEKO(!) aldı diyelim Onuralp'e ne kadar şans tanır ?

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu, Tarık Biberoviç, Samet Geyik'e ne kadar süre tanıyor coach Dimitris İtuidis!

Çoğunluk kadroya bile giremezken, aldıklarına da 'sıfır dakika' şans tanıyor!

Frutti Extra Bursaspor'da coşku ve sevgi ile oynamaya devam etmek varken; Fenerbahçe benchinde dakika almak için sırasını beklemek istediği bir tercihse elbette Onuralp gidebilir.

Ama şu da unutulmamalı;

Frutti Extra Bursaspor formasıyla yeniden küllerinden doğarak yıldız seviyesine gelmişken; başa dönüp kendisini sıfırlamanın Onuralp'in de istediği bir şey değildir, olmamalı da.

Para kazanmak elbette an doğal hakkı olsa da, yakaladığı ivmeyi daha üstlere çıkartarak yerli oyuncu statüsünde örnek gösterilen isim olmaya devam etmesinin en doğru tercih olacağını düşünüyorum.

Karar Onuralp Bitim'in.

Önünü açıp tam gaz giderken frene basıp tekrar patinaj yapmak mı istersin?

Yoksa yıldız seviyesine ulaşmanın manevi doyumu ve daha mütevazi kulüplerde oynamanın dayanılmaz hazzı ile ve alkışlarla yürümek mi?


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları