Avantaj Bursa BŞB Spor'da

2023.05.05 17:27 - Son Güncellenme: 2023.05.05 17:27
A

Axa Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün sezonu play-off 5/6 etabı ilk maçında Bursa BŞB Spor, Galatasaray HDİ Sigorta'yı Cengiz Göllü'de 3-1 yenerek seride 1-0 öne geçti.

İki takım ikinci maçını Galatasaray HDI Sigorta'nın ev sahipliğinde 8 Mayıs pazartesi günü İstanbul Burhan Felek Voleybol Kompleksi'nde oynayacak.

Maça dönecek olursak;

Temponun hiç düşmediği, sinir katsayısının özellikle son set zirve yaptığı maçta Bursa BŞB sonucu alışılagelmiş skor opsiyonlarının performanslarıyla gitti.

Metin Toy, Gökhan Gökgöz, Emre Batur, Dmitri Bahov file önünü Murilo Radke'nin organizasyonunda rakip  için cehenneme çevirirken; yüzde olarak da standartlarının üzerine çıkmasını bildiler.

Ratke rakibin özellikle Edgar Thomas'ın boy avantajıyla sağladığı blok üstünlüğünü pasifize edebilmek için açık pasların yerine fileye yakın toplarla takımını oynatmaya çalıştı.

Bu düzen içinde rahat sayı bulan Bursa temsilcisi, momentumunu elinde tuttuğu karşılaşmanın  üçlü hücum turlarında da orta hücumcuları üzerinden oynayarak bu pozisyonda iyi savunma yapamayan Galatasaray'a cezayı kesti.

Galatasaray HDI Sigorta'da maçın kilit oyuncusu; dinlenme olanağı bulamadan oynatılan Avustralyalı kule 2.11'lik pasör çaprazı Thomas Edgar'dı.

Burada bir ayrıntıya vurgu yapmak istiyorum.

Pasör Selçuk Keskin'in hemen her hücumda bu oyuncuyla oynama çabası gördüğümüz kadarıyla takımın diğer oyuncuları tarafından da kanıksanmış gibi!

Atak yapmak için daha elverişli pozisyonda olanlar bile; Edgar'ın tek kişilik performansı ile yol yürümeye tepki gösteremiyor!.

Avustralyalı smaçör de file önünde her topu kendisinin öldürme rolünü peşinen kabullenmiş bir şekilde; yorulana kadar mücadelesini sürdürdü.

Voleybol için uzun sayılacak boy avantajıyla 2 numarayı çok kreatif kullanabilen Edgar'ın profesyonel kimliğini de taktir etmek gerekiyor.

Arada bir de olsa kötü atılan paslardan dışarı vurmak zorunda kaldığı smaçlarda arkadaşlarından pasörü yerine kendisini özür dilerken izledik!

Edgar servis turlarında da  takımın en verimli silahı pozisyondaydı.

Karşılanması gerçekten zor smaçları zaman zaman Bursa BŞB'nin ritmini bozsa da; manşet savunmasına iyi çalışmış ev sahibi takım bu seri salvolardan en az hasarla çıkmasını bildi.  

Bursa BŞB bu maç itibariyle hücumda efektif oynamasının yanı sıra, savunma direncini de en üst seviyelerde tutmaya çalıştı.

Dublaja iyi yerleşen liberolar; adrese teslim manşetlerle Ratke'nin işinin kolaylaştırdılar.

Dördüncü sette kenar yönetimlerle, saha içindeki oyuncuların gereksiz yere uzattığı tartışmalar maçın tansiyonunu bir anda yükseltiverdi.

Karşılıklı ağız dalaşının sonunda baş hakem Yasin Okumuş'tan Galatasaray HDI'nin yardımcı antrenörü Hüseyin Gültekin'le Bursa BŞB Spor'dan Gökhan Gökgöz'e kırmızı kart çıktı.

Skor Bursa BŞB Spor'a rövanş için az da olsa bir avantaj sağladı diyebiliriz.

En azından normal sezon maçlarından iki kez eli boş ayrılmanın rövanşı alınırken; beşincilik için de psikolojik momentum ellerine geçmiş oldu.

İstanbul'daki rövanşta sezon başından beri sürdürdükleri sistem içinde ve geri adım atmadan oynamaya çalışırlarsa; kırılgan bir takım kimyasına sahip Galatasaray HDI'yi üçüncü maça gerek kalmadan elemeleri büyük bir olasılık.

Bu da iki sezondur yakaladığı istikrarla ligde yerini sağlamlaştırmaya başlayan Bursa BŞB Spor için Avrupa kapılarının açılması anlamına gelecek.

Hatırlatmakta yarar görüyorum.

Kadın şubesinin kazandığı Avrupa Challange Cup şampiyonluklarını Bursa'da henüz kimse unutabilmiş değil.

Dileriz icraat ilk adım atıldıktan sonra sıra; benzeri kupaları erkeklerle kaldırmaya kadar uzanır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları