Alimpijeviç'in çocukları basketbolu baştan yazıyor

2022.03.31 17:06 - Son Güncellenme: 2022.03.31 17:06
A

Başarı ötesi bir şey; olağan üstü bir sonuç Frutti Extra Bursaspor'un 7Days Euro Cup'da yer almasının daha ikinci sezonunda son 16 takım arasına adını yazdırması.

Play-off oynamaya hak kazanırken, küçük detaylarla 8. sırayı kaçırdılar ki; asıl üzerinde konuşulması gereken şey burası.

Şimdi salı günü Bursa'da Buducnost ile grupta oynanacak son maçta firesiz atlatılırsa; diğer karşılaşmaların sonucuna göre 6. ya da 7. olma duruma bile ihtimal dahilinde.

Coach Alimpijevic'in deplasmanda oynanan Ulm maçından sonra yaptığı duygusal açıklamaya katılmamak mümkün değil.

Bu takımın antrenörlüğünü yapmak; kendisi adına gerçekten minnettarlık duyulmasını gerektiren bir durum.

Oynayanı oynamayanıyla hepsi de kişilik olarak çok özel ve öz verili oyuncular.

Daracık takım rotasyonunun yaşattığı sıkıntıları bir gün bile 'öf' demeden ve asla yüksünmeden göğüslemeleri ise pek rastlanılan bir vaka değil.

'Kalbimin en derin köşesinde bu takımla çok mutlu ve gururluyum' diye devam etmiş Sırp antrenör.

Çok da doğru söylemiş.

Sadece onlar değil;

Yönetim, sponsor firma, taraftarlar da an itibariyle basketbol şubesinin Bursaspor'a kulüp bazında kazandırdığı artı değerler için sevinç duyup, iftihar ediyorlar.

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Türk takımlarının geneline bakınca; Bursaspor'un elde ettiği başarılarının daha bir anlam kazandığını fark ediyorsunuz.

Yine basketbolun diğer departmanlarından örnekler vererek anlatınca; küçümsenmek istenen başarısı farklı bir anlam kazanıyor. 

Mesela; Fenerbahçe BEKO uzun bir aradan sonra Euroleague'de hiç alışkın olmadığı bir pozisyonda; play-off bandının dışına çıktı.

Çöpe atılan 20 milyon doların yaşattığı hayal kırıklığı; gelecek sezonun yatırımına nasıl etki yapar hep beraber göreceğiz.

Ayni değerlendirme geçen yılın şampiyonu Anadolu Efes için de geçerli.

İlk 4'in içinde yer alarak eşleşmede ev sahibi olma şansı kuş gibi avuçların içinden uçup gidince acaba patron Tuncay Özilhan son durum itibariyle ne diyecektir bu başarısızlığa; doğrusu benim akıma gelmiyor değil !.

Peki diğerleri derseniz?.

Galatasaray, Beşiktaş, Türk Telekom, Darüşşafaka, P.Karşıyaka havlu atalı çok oldu.

Türk basketbolunun Avrupa arenasında amiral gemiliğini yapmak; Anadolu Efes, Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji ile Tofaş'ın omuzlarına kalmış durumda.

Ayakta kalabilenler dikkatinizi ne kadar çekmiştir bilemem de; ikisinin bizden yani Bursa'dan olması şehrimizdeki basketbol potansiyeline işaret ediyor.

Bu noktada en büyük gururu da Frutti Extra Bursaspor yaşatıyor...

Topu topu 1 milyon dolarlık bütçe ve çok dar bir yerli yabancı rotasyonuyla içeride dışarıda en baba rakiplere kafa tutmak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

2022'de Bursa'da evinde hiç yenilmedi Bursaspor.

Euro Cup'da sırasıyla Borg'u, Mincidelice JL'yi, Venedik'i, Valencia'yı içeride, Ulm'u deplasmanda devirerek 4/4 yaparken; başka bir rakibinin kolay kolay kıramayacağı rekoru da arşivine eklemiş oldu.

ING Süper Ligi'nde erteleme maçlarını bir kenara bırakırsak ezeli rakibi Tofaş'ın, düşme potasında can çekişen B.Çekmece'nin, son tahlilde de sezonun sürpriz takımı Darüşşafaka'nın defterini dürmüş durumda Frutti Extra Bursaspor.

Üst üste 7 resmi maç, 7 galibiyet.

'Allah nazarlardan saklasın' diyelim.

Bu cumartesi deplasmanda düşmeme savaşımı veren PETKİM'e takılmaz, içeride oynayacağı iki erteleme maçını kazasız atlatabilirse eğer; (P.Karşıyaka, T. Telekom) play-off kapısını da kendisine ardına kadar açılmış olacak.

Hiç zor değil bunları başarması Bursaspor'un.

Rakamlarını verdiğimiz gibi istim üzerindeler.

Yanına bir de taraftarın başka bir yerde göremeyeceğimiz itici gücü, yönetimle sponsor firma Uludağ İçecek'in maddi katkıları eklenince umudumuz daha bir artmakta.

Alimpijevic'in demecinde teker teker teşekkür ettiği adreslere bizde yürekten katılıyor ve hep birisini ayrı ayrı kutluyoruz.

İyi ki varsınız;

Bu maratonda sizlerle birlikte el ele, kol kola yürümeye ve daha büyük zaferlerle kucaklaşmaya verilmiş sözler rehberimiz olacaktır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları