18 Mart 2022 Frutti Extra Bursaspor zaferi!

2022.03.19 00:39 - Son Güncellenme: 2022.03.19 00:55
A

Frutti Extra Bursaspor; 7Days Euro Cup B Grubu 11. hafta erteleme maçında İtalyan rakibi Umana Reyer Venezia'yı baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada 80-66 yenerken; evindeki iki maçlık iç saha serisini de kayıpsız geçmiş oldu.

Potanın timsahları bu sonuçla grup aşamasının bitimine 3 hafta kala üst tura çıkmak için play-off anlamı taşıyan ilk 6'ya kalmayı da garantilemiş oldu.

Rakibi Venezia ile arasındaki galibiyet farkını da bire indiren Frutti Extra Bursaspor; olası bir eşitlik durumunda deplasmandaki ilk maçı da kazandığı için averaj üstünlüğünü de elinde bulunduran taraf olacak.

Karşılaşmaya dörtte üçü dolu tribünlerin kulakları sağır eden coşkulu desteğini arkasına alarak fırtına gibi başlayan Frutti Extra Bursaspor; hiç geri düşmediği maçın momentumunu da elinde bulundurarak Venezia'nın  dönüş yapma umutlarını da söküp atmış oldu.

Erteleme maçı olduğu için  yeni transferi Porto Rikolu skorer guard John Holland'ı tribünde oturtan Frutti Extra Bursaspor dar rotasyonunu saha içine yaydığı enerjisi, skor bulmadaki becerisi, en önemlisi yardımlaşmalı savunmadaki sertliği ile telafi ederek sezonun en iyi oyunlarından birisini çıkardı.

Top getiren, oyun kuran, skor yapan üç etkili kısa yine müstesna bir günündeydi.

Derek Needham'ın takımı yönlendirmedeki organizatörlüğünde eksik bıraktığı skorunu; ligin en delici ve en etkili kısa şutörlerinden birisi haline gelen Andrew Andrews ile kariyer maçlarına yeni halkalar ekleyerek devam eden Onuralp Bitim'in tamamlaması; Bursaspor'un dikkate alınması gereken bir takım haline geldiğinin de ispatıydı.

Hayes'in bir şey oynamıyormuş gibi göründüğü sürelerde atletizmini devreye sokarak ve çaktırmadan yaptığı double double istatistik ise; biraz toleranslı olunca oyuncusu maçın MVP'si bile yapardı.

Post up'u olmayan, orta mesafe şutu vasat bir uzundan  bundan daha iyisini beklemek; parkede Karl Anthony Towns ya da   DeMarcus Cousıns'den birisini hayal etmek gibi bir şey.

Blok caydırıcılığı ile rakibin çember altı şutlarına ambargo koymayı sürdüren Hayes, faul sorununu hallederek oynamaya devam ettiğinde; katkısını daha üst seviyelere çekebilecektir.

Sonsuz bir enerjiye sahip Onuralp Bitim'in bu sezonki yolculuğu ise; kendisine her kapıyı açacak noktalara gelmiş durumda.  Adeta bir atom karıncaya dönüştü Bitim.

Bitmek tükenmek bilmeyen hırsı ise extra özelliklerinden. Gece hem şutuyla, hem de deliciğiyle Venezia savunmasının üstüne kabus gibi çökerken; bir uzunun atletizmiyle de ribauntlara üst düzeyde katkı yaptı.

Alimpijevic'in iki oyun kuruculu düzeninde setler Needham'dan başlarsa mutlaka top ilk pas olarak Hayes'e indiriliyor. Ona baskı gelirse bu kez topu ve oyunu yönlendiren Andrews oluyor. Bir 'cross ower' ustası olan Andrews bire bir zorlamalar üzerinden ya çembere atak ederek, ya da geriye çekilerek soktuğu etkili dış şutlarıyla Venezia'yı Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde Mudanya'dan Marmara Denizine döken beşlinin takım komutanı gibiydi!.

Bu maçta oyunun skor tarafında fazla katkı yapamayan Dudzinski genel görünümüyle iyi bir görev oyuncusu. Savunmada ise çok önemli işlere imza atıyor. Kendi adamını tutarken; ters taraftaki uzununa da yardım getirerek çember altını karartmada derslik bir oyuncu.

Frutti Extra Bursaspor'u maçta farklı kılan özelliği; savunmayı takım halinde hem çok iştahlı, hem de işin içine olabildiğinde temaslı sertlikleri sokarak becermesiydi.

Show up savunmada da (sıralı perdelemeler)  kısalar ortaya kadar çıkarak Venezia skorerlerini karşıladılar. Kolay şut şansı bulamayan, ikili oyunlarda perdelemeler üzerinden Mitchell Watt'ın içeriye devirebildiği sekanslarda skoru dengelemeye çalışan Venezia; zorlandığında bu kez Jordan Thedora'nın bire birleri üzerinden çembere atak ederek sayı aradı.

Bursaspor'da sakatlık sonrası henüz ritmini bulamayan Metin Türen'in bu karşılaşmada kötü oynamasını yadırgamamak gerekiyor. Çünkü uzun süre takımdan uzak kaldı. Toparlanma süreci kısaldıkça; 4 numara ve uzun rotasyonunda Alimpijevic için önemli  bir alternatif olacaktır.

Venezia'nın kadrosunda daha önce ligimizde de oynamış bir çok tanıdık isime tesadüf ettik. Mersin BŞB, Banvit ve Beşiktaşlı Jordan Theodore, yine Banvit ve  P. Karşıyakalı Jordan Morgan'la, Galatasaraylı Austin Daye gibi.

Türkiye'ye bu kez Bursa üzerinden uğradılarsa da Frutti Extra Bursaspor'un istisna gecesinde yenilgiyi önleyebilmeleri mümkün olmadı.

Bursaspor'da performanslarına süreklilik kazandıran Derek Needham ile Andrew Andrews  daha şimdiden ligin en değerli yabancıları arasında girmiş durumda.

Dolayısıyla fiyatları da katlandı.

Seneye yeniden kadroda tutmak için sponsor Uludağ İçecek'le yönetime büyük iş düşecek gibi.

Kendi payıma kuşlar uçmadan kafeste tutulmalıdır!..

Onuralp Bitim 'En büyük hedefim NBA' demişti. Bursaspor'da çok iyi bir sezon geçiriyor ve hiç boş maçı yok gibi.

Ne yapılması gerektiğini de söyleyelim o zaman.

Amerika yolunu iyice kısaltan başarılı forvet bir daha Efes'e dönemeyeceğine (!) , Fenerbahçe Beko'nun da o pozisyonu dolu olduğu için buralara gitmesi çok zor. Kendisi ne düşünür bilemem ama; Türkiye'de oynayacağı en iyi kulüp yüzde yüz Bursaspor'dur.

Maç elbette oyuncuların alın teriyle kazanıldıysa da en çok isteyen seyirciydi.

Teksas'in önderliğinde bütün tribünler müthiş bir birliktelik içinde ve neredeyse hiç susmadan sonuna kadar oyuncularına destek vererek galibiyete önemli katkı yaptılar.

Maç bitiminde ilk teşekkür coach Alimpijevic'den geldi. Onlar çağırmadan Teksas'a koşarak yumruk şov yaptı. Ardından bütün takım hem pota arkasında, hem de salonun ortasında amigo Enes'in eşliğinde birer sevinç yumağı oluşturarak kutladılar galibiyeti.

Hele Needham'ın çocuklar gibi havalara sıçrayarak tribünleri selamlaması; alıştığımız yabancı görüntülerinden değil.

Salondaki görüntülerden duygulanmadım dersem yalan olur.

Futbolda tarihinin en zor günlerini yaşayan Bursaspor'un basketbolda şaha kalkması örnek alınası bir farkındalık.

Yönetimin rotası doğru, menaceri işini biliyor, sponsoru da basketbola iyice ısındı.

Yani kısacası herkes huzurlu, herkes mutlu...

Hocayı da 'istifaya davet eden!' çıkmayınca; saat gibi tıkır tıkır yürümeye devam ediyor şubede mesai.

Seneye yabancılarla Onuralp Bitim takımda tutulur, içeriye biraz daha şut üzerinden skor yapabilen, yanı sıra Hayes kadar atletizmi olan daha iyisi getirilebilirse, mevcut kadro Anadolu Efes ve Fenerbahçe BEKO'dan sonra gelen sıralamanın en iddialı adaylarından birisi olur.

Bir P.Karşıyaka olmaya çok yaklaştı Frutti Extra Bursaspor.

Asla uçuk kaçık bir hedef değil;

Haydi inşallah.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları