TBMM Başkanı Kurtulmuş: Siyasi sorumluluğumuzu yerine getirmek hepimizin görevidir
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi Başkanı olarak Asamble üyesi ülkelerin parlamento başkanlarına "Gazze'deki Duruma İlişkin" mektup gönderdi.
2023.11.01 17:09 - Son Güncellenme: 2023.11.01 17:10 - Siyaset - HABER MERKEZİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mektubunda Filistin halkına yaşatılan korkunç acılardan duyduğu derin rahatsızlığı belirterek, "Uluslararası toplum, gerilimin azaltılması ve insani ateşkesin sağlanması için çabalarını iki katına çıkarmalıdır. Bu bağlamda, parlamenter diplomasi araçlarının da üstleneceği bir rol vardır. Asya Parlamenter Asamblesi ve diğer parlamentolar arası mekanizmalar aracılığıyla, Orta Doğu'da ve diğer her yerde barış ve güvenliğin sağlanması ve sürdürülmesi için ortak siyasi sorumluluğumuzu yerine getirmek hepimizin görevidir" ifadelerine yer verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi Başkanı olarak Asamble üyesi ülkelerin parlamento başkanlarına "Gazze'deki Duruma İlişkin" mektup gönderdi.
-- TBMM (@TBMMresmi) November 1, 2023
TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, mektubunda, Filistin halkına yaşatılan korkunç... pic.twitter.com/ObOetsRIss