Suudi Arabistan'da bekletilen Türk TIR'larının geçişine izin verildi

Suudi Arabistan'da bekletilen Türk TIR'larının geçişine izin verildi

Suudi Arabistan makamları, Duba Limanı'nda iki hafta beklettiği Türk TIR'larının geçişine izin verdi.

2019.09.02 10:57 - Son Güncellenme: 2019.09.02 10:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Suudi Arabistan'da bekletilen Türk TIR'larının geçişine izin verildi

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk şoförler, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyısındaki Duba Limanı'ndan önceki günden itibaren belli aralıklarla çıkmaya başladıklarını aktardı.

Limanda bekletildikleri sürede aşırı sıcak hava nedeniyle zor günler geçirdiklerine dikkati çeken şoförler, durumlarını yakından takip eden Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu yetkililerine teşekkür etti. 

İskenderun Limanı'ndan çıktıktan sonra 17 Ağustos'ta Duba'ya ulaşan 73 Türk tırı, Suudi Arabistan makamları tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yaklaşık 2 haftadır gümrükte bekletiyordu.

Suudi Arabistan, 21 Temmuz'da aynı limana ulaşan 85 Türk tırını da hiçbir gerekçe göstermeden 12 gün bekletmiş, daha sonra geçişlerine izin vermişti. 

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu da konuyu yakından takip etmiş, Türk şoförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri için Suudi Arabistan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.09.02 10:57 - Son Güncellenme: 2019.09.02 10:57 - HABER MERKEZİ
A