Piyade uzman çavuş Ahmet Balaban'a Tatvan'da gözyaşlarıyla veda

Piyade uzman çavuş Ahmet Balaban'a Tatvan'da gözyaşlarıyla veda

Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Piyade Uzman Çavuş Ahmet Balaban, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tatvan Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen uğurlama programında duygu dolu anlar yaşanırken, merhum askerin naaşı dualar eşliğinde memleketine gönderildi.

2026.08.04 00:24 - Son Güncellenme: 2026.08.04 00:24 - Güncel - İHA
A
Piyade uzman çavuş Ahmet Balaban'a Tatvan'da gözyaşlarıyla veda

Bitlis'in Tatvan ilçesinde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Ahmet Balaban için Tatvan Devlet Hastanesi'nde resmi uğurlama töreni gerçekleştirildi. Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde görev yapan Balaban'ın vefatı, görev yaptığı birlikte ve kentte büyük üzüntüye neden oldu.

Tatvan Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende askeri geleneklere uygun şekilde hazırlanan program kapsamında dualar edildi. Meslektaşları ve törene katılan protokol üyeleri, genç askeri son yolculuğuna uğurlarken duygusal anlar yaşandı. Tören boyunca merhum uzman çavuş için saygı duruşunda bulunuldu ve manevi atmosfer hâkim oldu.

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya Son Görevini Yerine Getirdi

Uğurlama törenine Bitlis Valisi Ahmet Karakaya da katılarak merhum askere son görevini yerine getirdi. Törende konuşan Vali Karakaya, yaşanan acının derin olduğunu belirterek Piyade Uzman Çavuş Ahmet Balaban'a Allah'tan rahmet, ailesine, silah arkadaşlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti.

Vali Karakaya'nın taziye mesajı törene katılanlar tarafından dikkatle dinlenirken, merhum askerin fedakârlıkla yürüttüğü görevine vurgu yapıldı. Balaban'ın görev süresince sergilediği hizmet anlayışı ve disiplinli çalışmasının meslektaşları tarafından takdir edildiği ifade edildi.

Protokol ve Vatandaşlar Uğurlama Programında Bir Araya Geldi

Tatvan Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen törene il protokolü, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Sertaç Özkal, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Barış Soyal, İl Emniyet Müdürü Koray Şensoy ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Şaban Ergene de hazır bulundu.

Bunun yanı sıra askeri personel, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da merhum uzman çavuşa veda etmek için törende yer aldı. Katılımcılar, Balaban'ın ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletirken, program boyunca hüzünlü anlar yaşandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.08.04 00:24 - Son Güncellenme: 2026.08.04 00:24 - İHA
A