Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

Marmara Denizi'nde seyir halinde iken Karacabey açıklarında su alarak batan 'BATUHAN A' isimli kargo gemisinin kayıp mürettebatına ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Batan kargo gemisinin mürettebatının gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı.

2024.02.16 19:13 - Son Güncellenme: 2024.02.17 00:56 - Bursa Bölge - DHA
A
Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı
01:06 Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

00:50 Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Mürettebatın gemi batmadan önce ailelerine gönderdikleri videolar ortaya çıktı

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat Çarşamba günü saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle dün saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.

Gemideki 6 kişilik mürettebat için çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında geminin battığı bölgede boş can salı bulunmuştu.

MÜRETTEBATIN GEMİDE OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde oluşturulan kriz merkezinden çalışmaların koordinesi sağlanırken, 6 mürettebatın, denizin 51 metre derinliğinde tespit edilerek görüntülenen 'BATUHAN A' isimli gemide olduğunun tahmin edildiği kaydedildi.

DALIŞIN YAPILACAĞI TCG AKIN'IN HALATI KOPTU

Öte yandan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın, 51 metre derinlikte tespit edilen gemiye ulaşmak için saat 17.00 itibarıyla dalışın gerçekleştirileceğini belirttiği, TCG AKIN Gemisinin yer sabitleme çalışmaları sırasında halatının koptuğu ve dalışın gerçekleştirilemediği öğrenildi. Arama çalışmalarını denize açılarak takip eden Vali Mahmut Demirtaş, gerekli önlemlerin alınmasının ve sabitlemenin yapılmasının ardından, 'BATUHAN A' isimli gemiye ulaşmak için dalgıçların bu gece ya da yarın sabah erken saatte dalışı gerçekleştireceğini belirtti. Demirtaş, " Hava muhalefeti ve beklenmeyen olumsuz gelişmeler nedeniyle dalış saat 17.00 itibarıyla yapılamadı. Bu gece ya da en geç yarın sabah dalgıçlarımız batan gemiye ulaşacak. Ekiplerimiz, büyük bir özveri ve fedakarlıkla 6 mürettebatın bulunması için çalışıyor. Gece- gündüz demeden hem Mudanya hem de Karacabey ilçelerinde kurulan kriz merkezlerinde süreç yakinen takip ediliyor" dedi.

GEMİNİN BATMA NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

1300 ton yük kapasiteli ticari geminin, 1250 tonluk normal yük ile seyir halindeyken batmasının nedeni de araştırılıyor. Gemide taşınan mermer tozunun üzerinin kapatıldığı brandanın sabitlenmediği ve fırtına nedeniyle bir kısmının havalanarak yükün üzerine deniz suyunu taşıdığı, aynı zamanda yağışın, üzeri açılan mermer tozuna direkt temasıyla, yükün artan ağırlığının geminin dengesini bozduğu belirtiliyor. Böylece ağırlığı artarak dengesi bozulan geminin, yan yatıp su almaya başlayarak battığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Batan kargo gemisinin mürettebatı, gemi batmadan önce ailelerine video gönderdi. O video görüntüleri ortaya çıktı.

GEMİ BATMADAN DAKİKALAR ÖNCE KAYDETTİ

​Marmara Denizi açıklarında 6 mürettebatıyla birlikte batan 'BATUHAN A' isimli gemiden çekilen son görüntüler ortaya çıktı. Görüntüde isminin Hüseyin Tutuk olduğu öğrenilen gemicinin çektiği son anlar yer aldı. Tutuk'un ailesine gönderdiği görüntüde geminin su aldığı net bir şekilde görülüyor. Hüseyin Tutuk isimli gemicinin liman başkanlığına bildirilen listede adının yer almadığı görülürken, Doğuşcan Yaylak'ın yerine gemiye yağcı olarak bindiği değerlendiriliyor. Yine görüntülerde Hüseyin Tutuk isimli gemicinin, "5'inci, 6'ncı elbisem bu gece saat 01.00'den bu yana. Allah'ım sen yardım et ya Rabbim. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabbim gemi batıyor. "demesi dikkat çekiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.02.16 19:13 - Son Güncellenme: 2024.02.17 00:56 - DHA
A