Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi

Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi

Türkiye Bankalar Birliği'ne ziyarette bulunan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Kavcıoğlu, yeni swap anlaşmaları için 4 ülkenin merkez bankasıyla görüştüklerini ve ikisi ile görüşmelerin çok iyi noktaya geldiğini ifade etti.

2021.06.23 01:32 - Son Güncellenme: 2021.06.23 01:33 - Ekonomi
A
Merkez Bankası'ndan yeni swap hamlesi

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, TBB'yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmede küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler değerlendirildi. Yılın ikinci yarısına ilişkin beklentiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantının verimli ve yararlı geçtiği vurgulandı.

Reuters'in haberine göre toplantıda Kavcıoğlu:

- TL'nin itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklikler yapabileceği sinyalini verdi.

- TL'nin değerinin korunması için önümüzdeki dönemde bankalarla işbirliği içinde çalışacağı mesajını verdi.

- Yeni swap anlaşmaları için 4 ülke merkez bankası ile görüştüklerini ve ikisi ile görüşmelerin çok iyi noktaya geldiğini belirtti.

- TL'nin değerinin korunması için gereken politika adımlarının atılacağı mesajını verdi.

- Rezervlerin güçlendirilmesi hedefine bağlı oldukları mesajını verdi.

SWAP HAMLESİ 

Kaynaklardan elde edilen bilgiye göre; yeni swap anlaşmaları için 4 ülkenin merkez bankasıyla görüştüklerini söyleyen Kavcıoğlu, iki ülkeyle de çok iyi noktaya gelindiği açıkladı. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.06.23 01:32 - Son Güncellenme: 2021.06.23 01:33 - Kübra Coşar-pasif
A