Livakovic'e gol olup yağdılar! İngiltere'den Hırvatistan'a tarihi tarife
UEFA Uluslar Ligi A Ligi 3. Grup'ta İngiltere, deplasmanda Hırvatistan'ı 7-0 mağlup ederek gecenin en farklı sonuçlarından birine imza attı. Harry Kane ve Bukayo Saka'nın ikişer gol attığı karşılaşmada Hırvatistan kalecisi Dominik Livakovic kalesinde 7 gol gördü.
2026.10.04 13:52 - Son Güncellenme: 2026.10.04 13:52 - Spor - MYNET
Livaković'e gol olup yağdılar! İngiltere'den Hırvatistan'a 7-0'lık tarihi tarife
UEFA Uluslar Ligi'nde İngiltere ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. İngilizler, baştan sona üstün götürdüğü mücadelede rakibinin kalesini gol yağmuruna tutarak sahadan 7-0'lık galibiyetle ayrıldı.
LIVAKOVİC'E GOL OLUP YAĞDILAR
İngiltere karşılaşmaya hızlı başladı ve 8. dakikada Harry Kane'in golüyle öne geçti. Jude Bellingham 21. dakikada farkı ikiye çıkarırken, Anthony Gordon 39. dakikada skoru 3-0'a getirdi.
İlk yarının son dakikasında Bukayo Saka'nın attığı golle İngiltere soyunma odasına 4-0 üstün girdi.
İKİNCİ YARIDA DA DURMADILAR
İngiltere ikinci yarıda da hız kesmedi. Harry Kane 53. dakikada kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydetti.
Bukayo Saka 68. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak skoru 6-0 yaptı. Morgan Rogers ise 87. dakikada İngiltere'nin yedinci golünü kaydetti.
İNGİLTERE'DEN 7-0'LIK GALİBİYET
Mücadelede başka gol olmayınca İngiltere, Hırvatistan'ı deplasmanda 7-0 mağlup etti. Harry Kane ve Bukayo Saka ikişer golle galibiyete önemli katkı sağlarken, Dominik Livakovic kalesinde 7 gol gördü.
Daha önceki rekor, 11 Eylül 2018'de İspanya'ya karşı alınan 6-0'lık yenilgiydi. İngiltere'nin 7-0'ı bu rekoru geride bıraktı.