Bursa'nın sessiz kahramanı bu kez Bursaspor için kapak topluyor! Hedefi 1 milyon

Bursa'nın sessiz kahramanı bu kez Bursaspor için kapak topluyor! Hedefi 1 milyon

Bursa'da yıllardır plastik kapak toplayarak ihtiyaç sahiplerine destek olan Nazım Gökçe, bu kez topladığı yaklaşık 1 milyon kapağı Bursaspor'a bağışlamak için biriktiriyor. 63 yaşındaki Gökçe, bir yandan da 30 yıldır atık malzemelerden kendi elleriyle çanta örerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırıyor.

2026.10.04 09:19 - Son Güncellenme: 2026.10.04 09:22 - Bursa Bölge - İHA
A
Bursa'nın sessiz kahramanı bu kez Bursaspor için kapak topluyor! Hedefi 1 milyon

Bursa'da yaptığı yardımlarla çevresindekilerin takdirini kazanan 63 yaşındaki Nazım Gökçe, yıllardır sürdürdüğü kapak toplama geleneğini bu kez Bursaspor için devam ettiriyor.

Çevresinden topladığı plastik kapakları elleri ve omuzlarında taşıyarak biriktiren Gökçe, bugüne kadar kanser ve SMA hastalarına, çocuklara ve üniversitede eğitim gören gençlere destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalara bağış yaptı.

Şimdi ise yaklaşık 1 milyon plastik kapağı yeşil-beyazlı kulübe destek olmak amacıyla bağışlamayı hedefliyor.

"Her şey para değil"

Yıllardır herhangi bir maddi karşılık beklemeden yardım yaptığını belirten Gökçe, topladığı kapakları sattığı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gökçe, yardım faaliyetlerini sürdürmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı:

"Hep ellerimle omuzlarımda taşıyarak kapaklar topladım, bağışlar yaptım. Kanser ya da SMA hastası insanlara, çocuklara bağışlar yaptım. Üniversite okuyan gençlerimize destek amaçlı bağışlarda bulundum. Ben böyle mutluyum, insanlara yardım etmek gerekiyor."

Hakkında ortaya atılan iddialara da tepki gösteren Gökçe, "Kapakları satıyormuş" şeklindeki söylentilerin doğru olmadığını belirterek, "Her şey para değil" dedi.

Yaklaşık 1 milyon kapağı Bursaspor'a bağışlayacak

Gökçe'nin yeni hedefi ise yıllardır topladığı kapakları Bursaspor'a destek olmak için geri dönüşüme kazandırmak.

Yaklaşık 1 milyon kapağa ulaştığını belirten Gökçe, bunlardan elde edilecek gelirin yeşil-beyazlı kulübe katkı sağlamasını istiyor.

Bu kez yardım kampanyasının adresini Bursaspor olarak belirleyen Gökçe, topladığı kapakların kulübe destek olmasını amaçlıyor.

30 yıldır çöpe atılan malzemeleri çantaya dönüştürüyor

Nazım Gökçe'nin yardım faaliyetleri yalnızca plastik kapaklarla sınırlı değil.

Yaklaşık 30 yıl önce atık malzemelerden çanta örmeye başlayan Gökçe, bugün bu işi hobi olarak sürdürüyor. Çevresinde bulduğu ve çöpe atılmak üzere olan malzemeleri toplayan Gökçe, bunları temizleyip yıkadıktan sonra kendi elleriyle çantalara dönüştürüyor.

Ortaya çıkan çantaları ise ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriyor.

"Başkasının da yokluk çekmesini istemiyorum"

Çanta örmeye yıllar önce yaşadığı zorlukların ardından başladığını anlatan Gökçe, yaptığı çalışmanın kendisi için artık bir yaşam biçimine dönüştüğünü söyledi.

Gökçe, "Çanta işine çok önceden başladım. 30 sene önce evim, arsam hiçbir şeyim yokken örmeye başlamıştım. Eskiden çok yokluk çektim, başkası yaşasın istemiyorum. Şimdi hobi olarak örüyorum" dedi.

Dışarıda bulduğu malzemeleri değerlendirerek çanta yaptığını belirten Gökçe, "Bugüne kadar parayla kimseye örmedim, örmem de" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.10.04 09:19 - Son Güncellenme: 2026.10.04 09:22 - İHA
A