Bursa'da sürücüler isyan etti! Kazaya davetiye çıkarıyor
Bursa Gemlik'te Yeni Mahalle Çorum Sokak'ta bulunan bir kasisin, özellikle yağışlı havalarda sürücüler için güvenlik riski oluşturduğu öne sürüldü. Yolun eğimli olması nedeniyle araçların kasisten geçerken fren yapmak zorunda kaldığını belirten vatandaşlar, yağışla birlikte zeminin kayganlaşması sonucu araçların kontrolünü kaybetme riski yaşadığını ifade etti.
2026.10.04 09:45 - Son Güncellenme: 2026.10.04 10:05 - Bursa Bölge - YUSUF OSMAN İMAN
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da sürücüler isyan etti! Kazaya davetiye çıkarıyor
YUSUF OSMAN İMAN / BURSADA BUGÜN
Bursa'da Gemlik'in Yeni Mahalle Çorum Sokak'ında, Çukurbahçe Top Sahası'nın üst tarafında bulunan kasis vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgeden geçen sürücüler, özellikle yağmurlu havalarda kasisin bulunduğu noktada araçların fren yapmasıyla lastiklerin kaydığını belirtti.

Mahalle eşrafından gelen bilgilere göre, yolun eğimli olması ve kasisin rampanın iniş veya çıkış bölümünde bulunması nedeniyle sürücüler hem fren yapmak hem de dönüş gerçekleştirmek zorunda kalıyor. Yağış sırasında zeminin kayganlaşmasıyla araçların kontrolden çıkarak yol kenarındaki demirlere çarpma riski taşıdığı ifade edildi.
"ARACIM DEMİRLERE ÇARPMADAN SON ANDA KURTULDUM"
Bölgede araç kullanan bir vatandaş, yaşadığı tehlikeyi anlatarak, "Burası Çukurbahçe Top Sahası'nın üst tarafı, Yeni Mahalle Çorum Sokak. Buraya kasis yapıldı ancak yağmurlarda araçlar inerken fren yapıyor. Burada lastik kayıyor. Karşıdaki demirlere çarpmaktan son anda kurtardım aracımı" dedi. Kasisin mevcut konumunun ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu belirten vatandaş, "Bunu kaldıralım ya da daha aşağıda yaptıralım" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ MOTORLAR İÇİN DE RİSK OLUŞTURUYOR
Söz konusu noktanın yalnızca otomobiller için değil, çocuklarını okula götüren velilerin kullandığı elektrikli motorlar açısından da risk taşıdığı belirtildi. Vatandaş, velilerin elektrikli motorlarla çocuklarını okula götürdüğünü belirterek, "Aynı şekilde bu setten geçerken motor demirin üstünde fren halindeyken kayıyor. O zaman da devrilme riski artıyor" diye konuştu.

KIŞ ÖNCESİ ÖNLEM ÇAĞRISI
Özellikle kış aylarında yağmur, don ve kar yağışıyla birlikte riskin daha da artabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, bölgede gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyor. Vatandaş, "Tam rampadan inerken ya da çıkarken aynı zamanda dönüş yapmak zorundayız. Araçla veya elektrikli motorla lastik ciddi şekilde buz gibi kayıyor. Yağmurlarda, önümüz kış. Kar yağsa, sabah don olsa orada direkt karşı demirlere girer araçlar" ifadelerini kullandı.