Kuveyt'te Bursa gecesi... "Bursa'ya katkı sağlayacak" (ÖZEL HABER)

Kuveyt'te Bursa gecesi... "Bursa'ya katkı sağlayacak" (ÖZEL HABER)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Kuveyt'e giderek, iş adamlarına Bursa'daki turizm potansiyelini ve yatırım imkânlarını anlatması sonrası TURSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu bu ziyaretlerin Bursa'ya katkısını anlattı.

2022.03.24 08:51 - Son Güncellenme: 2022.03.24 09:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kuveyt'te Bursa gecesi... "Bursa'ya katkı sağlayacak" (ÖZEL HABER)

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN

Alinur Aktaş'ın Kuveyt ziyaretinde düzenlenen Bursa gecesinde 800'ü aşkın Kuveytli iş insanına Bursa'daki yatırım fırsatlarını anlattı. Şehirdeki seyahat acenteleriyle, sağlık ve spor turizmine yönelik kuruluşlarla birlikte Kuveyt'teki firmalar arasında ikili görüşmeler sağlandı. Bu görüşmeler sonrasında TURSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu görüşmelerin Bursa'ya katkı sağlayacağını söylerken bu organizasyonların farklı pazarlar için de uygulanması gerektiğini belirtti.

"BURSA'YA KATKI KOYACAK"

2-2 buçuk senedir pandemiden dolayı turizmde bir hareketsizlik olduğunu söyleyen Saraçoğlu, "Her ne kadar Arap pazarı Bursa ve Yalova için oturmuş olsa da pandemi dönemi boyunca turistik ziyaretler azaldı. Biraz unutulduk açıkçası. Sadece Kuveyt için değil genel olarak Ortadoğu coğrafyası için konuşuyorum. Kentimizi hatırlatmak, biz hazırız, Bursa'ya bekliyoruz demek adına bu organizasyon yapıldı. Katılım sayısı da oldukça yüksekti. Kuveyt gibi nüfus olarak küçük olan bir ülkede bine yakın katılımcı vardı orada. Sonuç olarak bu organizasyon Bursa'ya katkı koyacak bir organizasyondur. Sadece acente katılımcı sayısı azdı. Oteller daha fazlaydı. Turizm pazarlamasını, tanıtımını acenteler otellerle birlikte yaparlar ama bizim yasamızda da tanımlanan seyahat acenteleri ve TURSAB bölgesinin tanıtımını organize eder. Yani eğer orada daha fazla turizm acentesi olsaydı turizm açısından daha güzel sonuçlar yakalayabilirdik" dedi.

TURİZM ACENTELERİNİN SAYISI NEDEN AZDI?

Neden bu kadar az sayıda turizm acentesinin davet edildiğini çözemedik açıkçası. Bu konuyu başkanla konuşacağım. Çünkü turisti getiren seyahat acentesidir. Orada 4 tane acente vardı. Bu sayı oldukça az, temsili bir sayı. Biz TURSAB olarak Bursa'nın turizmine direkt katkı koyan bir kurumuz. Bu anlamda daha fazla acente olması gerektiğini düşünüyorum.

"FARKLI PAZARLAR DA GEREKLİ"

Kuveyt'te yapılan Bursa gecesinde güzel tanıtımların yapıldığını söyleyen Saraçoğlu, "Gerekli tanıtımlar yapıldı, organizasyonlar konuşuldu. Bundan sonraki süreçte bunun rakamsal gerçekliğini ortaya çıkarmak için daha çok mücadele edeceğiz. Rezervasyonların sayısının artması için çaba sarf edeceğiz. Bu doğrultuda önümüzdeki Dubai Arabian Travel Market (ATM) Fuarı var. O fuarda da bu adımın ikincisi atılacak ve ondan sonraki süreçte okulların kapanmasıyla birlikte oradan Bursa'ya turist akının hızlanması beklentisi içerisindeyiz. Ayrıca bu etkinliklerin sadece Kuveyt'te ve Ortadoğu ülkelerinde değil, hedef pazarlarımız olan Avrupa, Balkanlar ve Uzakdoğu ülkelerinde de yapılmasının fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Tanıtım faaliyetlerinde az maliyet çok sonuç odaklı çalışma modelini benimsemiş vaziyetteyiz. Fuarlara katılmakla stant açmakla bu hedeflere maalesef ulaşamıyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.03.24 08:51 - Son Güncellenme: 2022.03.24 09:02 - HABER MERKEZİ
A