İYİ Parti Osmangazi BB Adayı Özeller: Ben Osmangazi için bir şansım

İYİ Parti Osmangazi BB Adayı Özeller: Ben Osmangazi için bir şansım

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller, Bursada Bugün'e ziyarette bulundu. Özeller, "Ben Osmangazi için bir şansım. Hiçbir aday benim kadar cesur ve kararlı bir şekilde Osmangazi'ye hizmet edemez. İnsanlar yıllarca bana canlarını emanet etti. Ben emanete nasıl sahip çıkılacağını bilen birisiyim. Bütün belediyecilere hodri meydan diyorum" dedi.

2024.03.26 13:28 - Son Güncellenme: 2024.03.26 17:23 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
İYİ Parti Osmangazi BB Adayı Özeller: Ben Osmangazi için bir şansım

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller, Bursada Bugün'e ziyarette bulundu. Toplam 17 yıl Özel Kuvvetler de görev yaptığını belirten Özeller sonrasında siyasete girdiğini açıkladı. Özeller, "Selçuk Başkan geldi 'Osmangazi Belediye Başkan Adayı olur musun?' dedi. Bir genel idarenin sığınmacıları gönderebileceği göstereceği çok güzel bir fırsat dedim kendi kendime. Selçuk Başkanın teklifine tamam dedim ve süreç genel başkanın onay vermesiyle adaylık süreci başladı" dedi.

"ONLARA ÖNCELİKLE İNANDIRDIM"

Özeller, İYİ Parti Osmangazi teşkilatında ilk nasıl karşılandığına değinerek siyasette teşkilatların önemli olduğuna vurgu yaptı. Özeller, "Teşkilatlar sizi kabul etmezse problem yaşarsınız. Ben Ankara'dan gelmiş bir adayım. Buradaki teşkilatla bir bağım yok yani kolay kolay bünyenin kabul edebileceği bir aday değilim aslında baktığınız zaman. Ama onlara ilk gün yaptığım konuşmada, ben bu seçimi alacağıma inanıyorum ve bunu alabilmem içinde en az benim kadar sizlerin de inanması gerekiyor dedim ve onlara öncelikle inandırdım" şeklinde konuştu.  

"SİZ BİR MEMURA MESAİYE GELDİ DİYE TEŞEKKÜR EDİYOR MUSUNUZ?"

Seçim sürecinden bahseden Özeller zorlu bir süreç olduğundu söyledi. Özeller, "Seçim süreci o kadar namert ki elli, yüz operasyona çıkmaya razıyım. Fiziksel olarak hiçbir yorgunluk yok. Ama mental yorgunluk inanılmaz had safhada. Bir taraftan planlama yapıyorsun, çalışıyorsun bir taraftan da karşı tarafın o devasa gücüyle mücadeleniz var. Seçim sürecinde yaşadıklarım işgalden kurtarmak kadar önemli ve etkin bir şey. Neden? 15 yıl belediye başkanlığıyla geçen, 5 yılı milletvekilliği ile geçen Mustafa Dündar'ın bana göre yatacak yeri yok. Burası Yozgat, Çorum, Çankırı değil burası Bursa. Bu kadar mı insafsızlık yapılır, ihanet yapılır şehre? Parkları, yolları tabii ki yapacaksın sen. Bunlar sizin ekstra bir hizmetiniz değil. Bir memurun işe gitmesi gibi bir şey. Siz bir memura mesaiye geldi diye teşekkür ediyor musunuz?" dedi.

"ŞEHADET DUYGUSU SÖMÜRÜLÜYOR"

İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller, "Bu şartlarda Türkiye'de en çok sömürülen duygu şehadet duygusudur. O çocuğun şehit olmasına gerek yoktu. Özellikle siyasi olarak yapılan hatalar o çocukları şehit etti. Bedeli, siyasi iktidarın yaptığı hataları Mehmetçik ödedi. Burada da insanın vatanını devletini bayrağını seviyor olmasını seviyorlar. Çünkü vatanını milletini seven insanlar devletini de sever, isyan etmez, eylem yapmaz diye. Nasıl olsa Başaran Mahallesi, Alemdar Mahallesi isyan etmez diyorlar. İktidar da bunu çok güzel sömürmüş" açıklamalarında bulundu.

"SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEYEN TEK ADAY BENİM"

Sığınmacılar konusuna değinen İYİ Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Özelleri, "Sığınmacıları Osmangazi'den göndereceğini söyleyen tek aday benim. Bir yıl içerisinde Osmangazi'de özellikle Çarşamba'dan sığınmacıları göndereceğim. Vatandaşlık alanların sayısı çok az. Göç İdaresi Başkanlığı'yla da görüştüm, konuya hâkimim. Sığınmacıların gitmesini sağlayacağım. Mevcut hükümet, politikalar gereği bunu yapmıyorlar. Yerel bunu en güzel şekilde yapabilir, ben Osmangazi'de bunu yapabilecek kapasiteye sahibim" dedi.

"BEN OSMANGAZİ İÇİN BİR ŞANSIM"

Yasaklı madde kullanımının Osmangazi'de çok yaygın olduğunu ve bununla mücadele edeceğini vurgulayan Özeller, "Bunlarla benim gibi mücadele edecek kimse yok. Yasaklı maddelerle mücadele edecek belediyedir. O metruk binaları kim düzene sokacak? Eğer belediye o binalara bakamazsa nasıl olacak? Gençleri korumak zorundayım. Sadece yasaklı maddelere bağımlılığı olanlara müdahale etmek değil, gençlerin ulaşmasına da engel olmalıyız. Ben Osmangazi için bir şansım. Hiçbir aday benim kadar cesur ve kararlı bir şekilde Osmangazi'ye hizmet edemez. İnsanlar yıllarca bana canlarını emanet etti. Ben emanete nasıl sahip çıkılacağını bilen birisiyim. Bütün belediyecilere hodri meydan diyorum. Herkes belediyeyi denetlesinler, hangi faaliyetleri yaptın, nerelere imza attın denetlesinler. Bu teklifi yapıyorum, ben yapabiliyorsam ne kadar temiz çalışacağımın göstergesidir. Bütün belediye başkanları aynı şeyi yapsın, ilçeleri belediyeleri denetlesinler. Hak yenmesinin önüne de geçilmiş olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.26 13:28 - Son Güncellenme: 2024.03.26 17:23 - CEREN SÜMBÜL
A