Gebelikte idrar kaçırma neden olur? İşte merak edilenler... (ÖZEL HABER)

Gebelikte idrar kaçırma neden olur? İşte merak edilenler... (ÖZEL HABER)

Özel Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Seyfi, gebelikte rastlanılan idrar kaçırma hakkında bilgiler verdi. Seyfi, idrar kaçırmanın sebebinin gebelik haftasına göre belirlendiğini ifade etti ve " İdrar kaçırma gebeliğin özellikle 16. haftasından sonra büyüyen rahimin, idrar torbasına yaptığı basıya bağlı oluşur " dedi.

2021.02.22 08:39 - Son Güncellenme: 2021.02.22 09:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Gebelikte idrar kaçırma neden olur? İşte merak edilenler... (ÖZEL HABER)
01:24 Gebelikte idrar kaçırma neden olur? İşte merak edilenler... (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Gebelikte idrar kaçırma neden olur? İşte merak edilenler... (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Gebelik, anne adayları için birçok dengede değişim gösteren ve bazen de sorunlarla karşılaşılabilen bir dönemdir.

Bu dönemde ise sık rastlanılan idrar kaçırma rahatsızlıkları meydana çıkabiliyor.

Gebelikte idrar kaçırma, idrar torbasının yaptığı basıya bağlı olarak oluşur ve gebelik ilerledikçe bu basının artmasıyla beraber bazı sebepler eşliğinde ortaya çıkabilir.

Özel Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Merve Seyfi, gebelik döneminde sık görülen rahatsızlıklardan idrar kaçırma hakkında bilgiler verdi.

"İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI EĞER TEDAVİ EDİLMEZSE, HASTAMIZ ERKEN DOĞUM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR "

"İdrar kaçırma, gebeliğin özellikle 16. haftasından sonra büyüyen uterus yani rahimin, idrar torbasına yaptığı basıya bağlı oluşur. Öncelikle sık idrara çıkma şikâyetlerimiz başlar. Bu gebelik ilerledikçe basının artmasına bağlı olarak idrar kaçırmaya kadar ilerleyebilir. Bu gayet normal bir şikâyettir. Doğumlar itibariyle yavaş yavaş gerileyip azalacak, hatta yok olacaktır. Eğer bunu ya daha az yaşamak, ya hiç yaşamamak ya da daha hızlı toparlamak istiyorsak gebeliğin başından itibaren pelvik taban kaslarını çalıştıran, kegel egzersizleri yaparak bu durumu daha hızlı atlatabiliriz. Ayrıca sık idrara çıkma ve idrar kaçırma şikâyetlerimize ağrı, koku, kanama ya da yanma eşlik ediyorsa bu durum idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Böyle şikâyetleri olan hastalarımızın mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmaları gerekmektedir. İdrar yolu enfeksiyonları eğer tedavi edilmezse, bunun kendisinin oluşturduğu enfeksiyona bağlı olarak hastamız erken doğum riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bu yüzden bunları mutlaka aksatmayalım" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.22 08:39 - Son Güncellenme: 2021.02.22 09:01 - HABER MERKEZİ
A