Fatih Erkoç ve Avrupa Caz Okulu'ndan kardeşlik konseri

Fatih Erkoç ve Avrupa Caz Okulu'ndan kardeşlik konseri

Almanya'nın Hessen eyaletine kardeş şehirlerden katılan müzisyenlerle 2007 yılından bu yana Gero Braach önderliğinde düzenlenen Avrupa Caz Okulu, bu yıl "kardeş şehir" Bursa'daki Uludağ Üniversitesi'nde eğitim verdi.

2013.12.06 09:40 - Son Güncellenme: 2013.12.06 09:41 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Fatih Erkoç ve Avrupa Caz Okulu'ndan kardeşlik konseri

Daha önceleri Fransa, Polonya ve İtalya'da düzenlenmiş olan Avrupa Caz Okulu bu yıl ilk defa Bursa'da Uludağ Üniversitesi'nde Fatih Erkoç ve Fatih Erkoç Sanat Akademi işbirliğiyle 1 4 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Avrupa Caz Okulu için Almanya'dan Ricarda Hagemann ve Andreas Hofacker, Polonya'dan Adam Zagorski, Fransa'dan Yorick Moy ve İtalya'dan eğitimci Achille Succi Uludağ Üniversitesi'ne misafir olarak geldi.

Müzik eğitimi için bir araya gelen gençlerin müzik dışında, insan ilişkilerini geliştirmesine, uluslararası dostluklar kurmasına, çalışma disiplini kazanmasına, sorumluluk sahibi olmasına da yol açan Avrupa Caz Okulu, barışçıl bir dünyaya bir adım daha atılmasına vesile oluyor.

Fatih Erkoç önderliğinde gündüz caz çalışmaları yaptıran misafir sanatçılar ve eğitimciler, akşam saatlerinde Bursa'nın değişik mekânlarında performans sergiledi.
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerinin katılımıyla UÜ Devlet Konservatuvarı salonlarında gerçekleşen eğitimlerden sonra gençler, hocalarının eşliğinde İskender Müze Restoran, Aloft Otel ve Almira Otel'de sahne aldılar.
Final konseri ise Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı. Büyük ilgi gören konseri çoğu kişi merdivenlerde ve ayakta izlemek zorunda kaldı.
Konserlerde; Saksafonuyla Achille Succi, Ricarda Hagemann, Andreas Hofacker, Adam Zagorski, Yorick Moy, Irmak Şahin, Hira Kaçar, Çağrı Çolak, Bahacan Kurtuluş, Ziyacan Sarışen, Can Selman, Hüseyin Kırlı, Görkem Ediz, Levent Batu, Olcay Okur, Barış Ergen,Hakan Kenarda, Necati Pala, Fulya Akça, Ozan Akbaş, Yiğitcan Kesendere, Semina Kesendere cazın çoklu ritim ve atışmalarıyla müzikseverleri kendinden geçirdi.
Fatih Erkoç ise zaman zaman yönettiği konserde, trombonuyla ve sesiyle izleyiciyi kâh cazın geliştiği topraklara kâh Yunus Emre'ye götürerek büyük beğeni topladı.

Konserin sonunda Uludağ Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz ve etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları bulunan Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, sanatçılara çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.
İzleyenlerin ısrarı üzerine Fatih Erkoç, piyanonun başına geçerek iki parça daha seslendirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.12.06 09:40 - Son Güncellenme: 2013.12.06 09:41 - HABER MERKEZİ
A