Eskiden mi güzeldi yoksa eskiler mi güzeldi? Zamanda yolculuğa hazır olun

Eskiden mi güzeldi yoksa eskiler mi güzeldi? Zamanda yolculuğa hazır olun

20 yıl önce çocukların kullandığı oyuncaklar artık yok. Bulanlar ise o yılları özlediğini ifade ediyor. Taso, el atarisi, beyblade, misketler çocukluğumuzun tam anlamıyla merkezinde yer alıyordu. Artık üretilmeyen bu ürünler özlenir hale geldi.

2024.04.28 13:49 - Son Güncellenme: 2024.04.28 13:52 - Yaşam - MAHMUT VURAL
A
Eskiden mi güzeldi yoksa eskiler mi güzeldi? Zamanda yolculuğa hazır olun

MAHMUT VURAL  / BURSADA BUGÜN

90'lı ve 2 binli yıllarda çıkan oyuncaklar, uygulamalar ve ürünler artık fazlasıyla özlenir hale geldi. Çocukluğunu bu oyuncaklarla oynayarak geçiren ve ürünleri tüketerek mutlu olduğunu ifade eden binlerce vatandaş bulunuyor. Bir zamanların efsane oyuncakları arasında çok fazla seçenek bulunuyor.

İşte sizi zamanda yolculuğa çıkaran o oyuncaklar ve ürünler

NOSTALİJ OYUNCAK: EL ATARİSİ

Hiç şüphesiz çocukluğumuzun unutulmaz el atarisidir. 2000'li yıllara damgasını vuran el atarisi, pille çalışmasına rağmen çocukların vazgeçilmez bir oyuncağı olarak akıllarda kaldı.

TASO

Çocukken cipslerin içinde çıkan taso, sokak oyunlarının vazgeçilmezi arasında yerini alır. Ters çevrilen yüzünü vurarak düz yapmaya çalıştığımız taso oyunu, zamanın yılına bakılmaksızın hala hatırlanıyor.

MİSKET

Bursalı çocukların çoğunlukla "cilli" olarak nitelendirdiği misketler, ne kadar fazlaysa o kadar iyi oyuncu olduğu izlenimi verirdi. Küçük, sert ve camdan yapılan misketler sokak oyunlarının bir diğer vazgeçilmez efsane oyunları arasında yerini aldı.

BEYBLADE

Bir zamanların efsane çizgi filmi olan Beyblade, oyuncaklarıyla da hafızalara kazındı. Evlerde bulunan tepsi içinde oynanan ve kısa sürede favori oyuncaklardan biri haline gelen beyblade, zamanla önemini yitirmiş olsa da hala heyecanını koruyor.

 

BAKUGAN

Çizgi filmi ve oyuncaklarıyla oldukça beğenilen Bakugan, çocukluğumuzda bir zamanlar oyuncağını anne ve babalara aldırmak için dil dökerdi. Mıknatıslı kâğıtla satılan Bakuganlar, yuvarlak halinde satılırdı ve oyuncakta bulunan mıknas kağıtla birleşince şekil değiştirirdi.

MSN

 2005 yılının en popüler bilgisayar uygulaması olan MSN (MicroSoft Network) o zamanların en popüler mesajlaşma aracıydı. 2013 yılında kapanmasının ardından tozlu raflara giren MSN, yıllar geçse de unutulmadı.

CIRCIR MINATIS

Cırcır mıknatıs, boş zamanlarımızın en büyük eşyasıydı. 2 mıknatısı birbirine çarptırarak çıkarmaya çalışılan sesler adeta huzur verirdi.

SAMSUNG E250 TELEFON

2006 yılının efsane telefonu Samsung E250, görüntüsüyle zamanın en havalı telefonları arasında yerini alıyordu. Müzik çalabilme özelliğiyle çokça tercih edilen bu marka daha sonra çıkan diğer modellerin gerisinde kaldı.

COLA TURKA FUTBOL TOPU

Cola Turka, Türkiye piyasasında kendisini tanıtmak amacıyla toplar dağıttı. Kapaklarda yazan bedava top yazısını gören çocuklar bakkala koşar ve o havalı topa sahip olmaya çalışırdı. Şirket, unutulmuş olsa da dağıttığı bedava toplar unutulmadı.

MEYBUZ

Çocukluğun efsanevi dondurma çeşidi olan meybuza fiyatıyla tüm çocuklar erişebiliyordu. Emilerek tüketilen bu dondurma çeşidi ferahlatmasıyla da akıllarda kaldı.

PATLAYAN ŞEKER

Marketlerden sadece dildeki patlama sesini duymak için alınan Patlayan şekerler de çocukluğun unutulmazları arasında yer aldı.

 

 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.04.28 13:49 - Son Güncellenme: 2024.04.28 13:52 - MAHMUT VURAL
A