Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi olaylarıyla ilgili, "Melih Bey kimdir, nedir diye baktığımız zaman, iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme. Alanında başarılı bir arkadaş. Kendisini oraya atamaktan dolayı bazı TV kanalları istifa etmelidir diyor. Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı istifa etsin diyecekler." dedi.

2021.02.05 14:15 - Son Güncellenme: 2021.02.05 14:33 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Sayın Bahçeli ile belli aralıklarla görüşme oluyor. Bu ara malum, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğu bir dönemde bizim de gündeme taşıdığımız bir konuydu. Cumhur İttifakımızın bri diğer müttefiki sayın Bahçeli ile, yepyeni bir anayasamızın olduğunu kendileri de söylemişlerdi, bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Seçim kanunu ile neler yapabiliriz, siyasi partiler yasası ile ilgili de üzerinde durma fırsatı bulduk. 

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARI: YÜREKLERİ YETSE 'CUMHURBAŞKANI İSTİFA ETMELİ' DİYECEKLER

Şunu çok açık net söylemeliyim. Boğaziçi Üniversitesi' ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bunun oradaki öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok. Siyasetin bir boyutu başı çekiyor. Dağdan beslenenlerin, yani HDP'nin Kadıköy'deki çağrısı bunun çok açık net ifadesidir. Ana muhalefet partisi başının üstlendiği görev ortadadır. Bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de işin içinde yer alıyor. Akademisyenlerin içinde bunu kabullenmeyen de var, bu işe teşne olanlar da var. Bu ülke hukuk devletidir. Cumhurbaşkanı'nın buradaki yetkileri var. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili bundan önce ben iki rektör atadım. YÖK, teklifini yapmıştır ben de onadım. Melih Beyle ilgili de 9 aday önüme geldi, bir tanesi olan Melih Bey'i aynı şekilde atamasını yaptım. Melih Bey kimdir, nedir diye baktığımız zaman, iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelme. Alanında başarılı bir arkadaş. Kendisini oraya atamaktan dolayı bazı TV kanalları istifa etmelidir diyor. Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmeli diyecekler.

Osman Kavala denilen, bu ülkede Soros'un adeta ofisi olan kişinin karısı da aynı şekilde, Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır. Nadide bir üniversitemizi alın karıştırın mı diyeceğiz. Amerika veya AB, 'olanları kınıyoruz' diyorlar. Amerika'ya şunu söylerim; seçim öncesinde ABD'deki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Macron sesleniyor, sen önce sarı yeleklileri çöz. Benim ülkemde böyle bir şey yok. Şu anda bunlar bizim de huzurumuzu kaçırmanın peşinde. Ana muhalefet bunun içinde HDP bunun içinde. İP de ne yazık ki bunun içinde. Bu işi başaramayacaklar. Bu işi bir daha Gezi olayları ile aynı yere getiremeyecekler. Emniyet her türlü adımını atıyor. Ekranlarda konuşuyorlar. Bunlar mikser ya, bizim mikserlerle işimiz yok. İçeride bir şey yok ama siz kalkıp rektörün odasını işgale yeltenirseniz ona da 'hoşgeldin' demezler. 

MUHALEFETİN GÖRÜŞMELERİ

O ona gidiyor, o ona gidiyor, varsın gitsinler. Bu işin sonu 2023'e varır. Bu gidiş gelişlerin kararını 2023'te millet verir. 

MACRON'UN LİBYA AÇIKLAMASI

(Macron'un 'Türkiye Libya'dan çıksın' açıklaması) Macron bu işi hala öğrenemedi. Bir taraftan orada Türkiye zevkinden bulunmuyor. Bunu Türkiye'ye söyleyeceğine orada başka birçok yabancı ülke askeri var. Kendilerinin işgale gittikleri Mali'den gelenler var. Çad'da, Mali'de ne işleri var? Önce bunun hesabını versinler. Libya davet etmiştir, davet üzerine biz orada bulunuyoruz. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.02.05 14:15 - Son Güncellenme: 2021.02.05 14:33 - Ali Yaşar
A