CHP Bursa Milletvekili Öztürk'ten meclis kavgası hakkında açıklama

CHP Bursa Milletvekili Öztürk'ten meclis kavgası hakkında açıklama

TBMM, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararını görüşmek için olağanüstü toplandı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti Milletvekillerine söylediği sözler üzerine tartışma çıktı. Mecliste bulunan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, çıkan tartışma hakkında Bursada Bugün'e bulunduğu açıklamada, kavgayı ayırmak isteyen milletvekillerinin de darbe aldığını belirtti.

2024.08.16 17:09 - Son Güncellenme: 2024.08.16 17:52 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
CHP Bursa Milletvekili Öztürk'ten meclis kavgası hakkında açıklama

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay için TBMM toplantısı sırasında sözlü tartışma yerini fiziksel şiddete bıraktı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti Milletvekillerine 'Sizde hiç utanma yok mu?' sözleri üzerine AK Parti'li Alpay Özalan, Şık'a saldırdı. Tartışma sırasında Meclis'te bulunan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, çıkan tartışma hakkında Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu. 

"KONUŞMALAR RAHATSIZ ETSE BİLE SÖZLE CEVAP VERİLMESİ GEREKİR"

Can Atalay için olağanüstü toplanan Meclis toplantısında bulunan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, yaşananların çok üzücü olduğunu belirtti. Öztürk, "Sonuçta kürsüde konuşanların konuşmaları rahatsız edebilir. Ama kürsü, zaten milletvekillerinin dokunulmaz olduğu ve kendi düşüncelerini ifade ettikleri bir yer. Sözle cevap verilmesi gereken bir yerde AK Parti'nin meclis idare amiri Alpay, adamı kürsüden aşağı indirdi. Meclis'te kan aktı. Arada kadın grup başkanına yine yumruklar atıldı" açıklamalarıyla ortalığın çok karıştığını söyledi. 

"DARBE ALAN MİLLETVEKİLLERİ VAR"

Meclis'te ortamın bir an olsun sakinleşmediği ve gerginliğin hakim olduğunu vurgulayan Öztürk, "Ortalık, Türkiye'ye hiç yakışmayan fakat Türkiye'nin de gerçeğini gösteren bir görüntü çıktı ortaya. Çok üzücü bir olay. Sonuçta bu meclis milletin. Cümleler ne kadar rahatsız ederse etsin konuşarak birbirlerine cevap verecekleri yer. Şu an grup başkan vekilleri görüntüleri izliyorlar. Ama fiziksel müdahalenin görüntüleri net bir şekilde görülüyor. Zor ayırdık olayı. CHP milletvekilimiz Okan Konuralp vekilimiz de darbe aldı, diğer vekillerden de darbe alan var. Ortam çok gergin" açıklamalarında bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Özen: Konuşmacı özel olarak seçildi!

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.08.16 17:09 - Son Güncellenme: 2024.08.16 17:52 - MERVE DENİZ EKİCİ
A