Bursa Kestel Belediye Başkan Adayı Tanır: "Kestel'i festivaller şehri yapacağız"

Bursa Kestel Belediye Başkan Adayı Tanır: "Kestel'i festivaller şehri yapacağız"

umhur İttifakı AK Parti Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır, AK Parti Kestel İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Proje ve Aday Tanıtım Toplantısıyla, gelecek dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri Kestellilerle paylaştı. Önder Tanır'ın sunduğu Kestel'in yeni vizyonu Kestellilerden tam not aldı.

2019.03.07 13:40 - Son Güncellenme: 2019.03.07 13:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Kestel Belediye Başkan Adayı Tanır: "Kestel'i festivaller şehri yapacağız"

Kestel Belediyesi Yeni Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Proje ve Aday Tanıtım Toplantısına, geçmiş dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP Bursa İl Başkanı M. Cihangir Kalkancı, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, AK Parti ve MHP Kestel ilçe yöneticileri, Kestel mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Kestelli katıldı.

"Projelerimizi Kestel'in tüm ihtiyaçlarına yönelik hazırladık"

Gerçekleştirilen Proje ve Aday Tanıtım Toplantısıyla, Kestel için hayata geçirmek istediği projeleri, çevre, şehircilik ve kentsel dönüşümden, ulaşım ve trafiğe, kültür ve sanattan, spor ve eğitime, turizmden, sanayi, tarım ve hayvancılık ile sosyal belediyeciliğe 7 başlık altında sunan Tanır, yaptığı konuşmada, "Nüfus artışının getirdiği gereklilikler, doğal kaynakların ve çevrenin verimli kullanımını gerekli kılmıştır. Bizler de projelerimizi Kestel'in tüm ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırladık ve inanıyoruz ki bu projelerle birlikte Kestel'imizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi.

Modern ve nitelikli kentsel dönüşüm

Çevre, şehircilik ve kentsel dönüşüm hakkında projelerini anlatan Tanır, "Kusursuz bir Kestel için, daha iyi bir altyapının, daha nitelikli ve kaliteli yaşam alanlarının sunulacağı kentsel dönüşümü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi yatay bir mimariyle inşa edeceğiz. Trafik konusunda, Vani Mehmet mahallemize yapacağımız katlı otopark ve pazar alanının ve kent meydanında gerçekleştireceğimiz dokunuşlar ve zemin altı otoparkımızla Kestel'imizin trafik sorununu ortadan kaldıracağız. BursaRay ile entegre çalışacak Doğu Terminali ve yeni eklenecek entegre hatlar ile de vatandaşlarımıza ulaşım kolaylığı sağlayacağız. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerimizde imar planının revizyonu sağlanarak, sorunların çözümüne yönelik gerekli adımları atacağız" diye konuştu.

"Kestel'i festivaller şehri yapacağız"

Kültür, sanat, spor ve eğitimin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Tanır, "Kültürel motiflerimizi koruyarak, eğitimden sanata, tarımdan sanayiye ulusal ve uluslararası alanda festivaller düzenleyerek Kestel'i festivaller şehri haline getireceğiz. Kurslar, etkinlikler, sergiler düzenleyerek kültür merkezimizin halkımıza daha verimli hizmet vermesini sağlayacağız. Bunun yanı sıra, gençlerimizi, çocuklarımızı spora teşvik ederek, maddi ve manevi her zaman onların yanında olacağız. Öğrencilerimizin daha modern, konforlu ve sağlıklı bir şekilde öğrenimlerini sürdürmeleri için okullarımızın bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirecek ve eğitim öğretim hayatına yeni başlayan miniklerimizin kırtasiye ihtiyaçlarına destek olacağız. Ayrıca Kestel'e önemli değerler katacağını düşündüğümüz Fen Lisesi ve Bursa Teknik Üniversitesi kampüs projesinin hayata geçirilmesi için de girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Üreten şehir Kestel

Kestel'i üreten şehir vizyonuyla hem sanayide hem de tarıma daha ileri taşımayı hedeflediklerini söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır, "İlçemizde ve çevrede bulunan organize sanayi bölgelerinin toplumumuzun yararına ve sanayinin gelişmesine yönelik projelerde destek olacağız. Sanayici ve esnafımızın iş ve işlemlerinin kolaylaştırılmasına olanak sağlayacak vergi dairesinin hizmete geçirilmesi yolunda gerekli adımları atacağız. Kestel için olmazsa olmaz konulardan biri de tarımdır. Belediyemizin iştiraki olan KESBELTAR şirketiyle kırsal kalkınmayı destekleyecek, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için atılacak adımların paydaşı olacağız. İlçemizde üretilen tarımsal ürünlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlaması noktasında destek sağlayacağız. Çiftçilerimizin kooperatif kurmalarını destekleyecek, hayvancılık ve tarım konusunda, üniversiteler ve bakanlıklarla birlikte onlara gerekli eğitimleri sunacağız. Ayrıca, tarım sularının verimli kullanımını sağlamak ve sağlıklı bir şekilde saklanmalarını sağlamak için projelerimizi kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi.

"Sosyal belediyecilikle vatandaşımızın taleplerine daha hızlı cevap vereceğiz"

Sosyal belediyecilik alanındaki projelerini de Kestellilerle paylaşan Tanır, "E-belediyecilik ve whatsapp ihbar hattıyla, vatandaşımızın öneri ve taleplerine daha hızlı bir şekilde cevap verilecek. Cuma günlerini halk günü olarak düzenleyip, tüm vatandaşlarımızın randevu almadan belediye başkanı ve yöneticilerle görüşmesini sağlayacağız. Evli ve yeni evlenecek çiftlerimize sosyal, psikolojik alanda hizmetlerimiz olacak. Bunun yanı sıra, engelli bireylerimizin sosyal hayata karışabilmeleri için gerekli bina, çevre ve ulaşım düzenlemelerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Önder Tanır çıtayı daha yukarıya taşıyacaktır"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş da, Kestel'de 15 yıldır AK Parti belediyeciliğiyle birlikte önemli hizmetlere imza atıldığını söyleyerek, Cumhur İttifakı AK Parti Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır'ın hizmet çıtasını daha da yukarıya çıkaracağına inandığını söyledi.  Aktaş, "31 Mart gecesi Cumhur İttifakı çatısı altında yürek yüreğe vermiş AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizin desteğiyle hem Bursa Büyükşehirde, hem de Kestel'de zafere ulaşacağız. Yener başkanımız döneminde Kestel'e çok önemli hizmetler yapıldı. BTÜ için önemli kamulaştırmalar gerçekleştirildi, birçok şehirde olmayan buz pateni pisti yapıldı, TOKİ çalışmalarını tamamladı. Önder kardeşimizin de gelecek dönemde bu hizmetleri daha ileri bir noktaya taşıyacağına can-ı gönülden inanıyoruz" dedi.

Başkan Aktaş'tan Kestel'e yeni projeler

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Kestel'le ilgili olan projelerini de anlatan Aktaş, "Bursa'da olduğu gibi, Kestel'de de ulaşım en önemli konulardan biri. Hükümetimiz tarafından açılan hastane, üniversitenin ve küçük sanayi sitesinin Kestel'e gelecek olması ve nüfus artışını da göz önünde bulundurursak, Kestel'in ulaşımını 100 bin nüfusa göre yeniden planlamamız gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, mevcut raylı sistemi Kestel'e doğru uzatıp, kavşak düzenlemeleri ve otobüs duraklarındaki iyileştirmelerle Kestellilerin daha rahat ulaşım almalarını sağlayacağız. Bunun yanı sıra inşa edeceğimiz 4 km'lik bisiklet yolu ile halkımızı bisiklet kullanımına teşvik edeceğiz. Kestel'in 20 kırsal mahallesindeki yol, altyapı, kanalizasyon, içme suyu gibi problemlerinin hepsini gelecek dönemde çözeceğiz. Turizm ve tarım her zaman üzerinde durduğumuz bir konu ve Kestel'de bu konularda önemli bir potansiyel mevcut. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz projelerle Kestel'in bu potansiyele ulaşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"Kestel her zaman olduğu gibi yine Cumhur İttifakı'nın yanında olacaktır"

Proje ve Aday Tanıtım Toplantısında konuşan geçmiş dönem İçişleri Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekti. Ala yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Cumhur İttifakı'nın bu seçimden güçlü bir şekilde çıkması, önümüzdeki 4 yılı rahat bir şekilde görmemizi sağlayacak ve hayata geçirmek istediğimiz reformlar için bizlere imkan sağlayacaktır. Bu şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize daha emin adımlarla yürüyeceğiz. İnanıyoruz ki, 31 Mart seçimlerinde Kestel'in ve Bursa'nın desteği bugüne kadar olduğu gibi Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin yanında olacaktır."

Konuşmaların ardından, Cumhur İttifakı Kestel Belediye Meclis Adaylarının tanıtımı yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.07 13:40 - Son Güncellenme: 2019.03.07 13:40 - HABER MERKEZİ
A