Bursa'da doğal pekmeze ilgi yoğun! (ÖZEL HABER)

Bursa'da doğal pekmeze ilgi yoğun! (ÖZEL HABER)

Bursa Orhaneli'nin Merkez Akalan Mahallesi'nde üretilen organik ürünlerden biri de pekmez. Her derde deva olan pekmez köydeki vatandaşların kendi yetiştirdikleri üzümleri toplayıp, ezip suyunu çıkardıktan sonra kaynatılıp berrak bir hale gelene kadar pişirilmesiyle elde ediliyor.

2019.09.30 08:12 - Son Güncellenme: 2019.09.30 09:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da doğal pekmeze ilgi yoğun! (ÖZEL HABER)
01:20 Bursa'da doğal pekmeze ilgi yoğun! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da doğal pekmeze ilgi yoğun! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

"ŞURUP YERİNE PEKMEZ İÇİN"

Pekmezin içeriğindeki B (B1,B2,B3) vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, krom, demir zenginliğiyle de yüksek düzeyde vitamin ve mineral kaynağı olduğu; kansızlık başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.

Bursa'da pekmez yapan köy kadınları da içeriğin tamamen doğal olmasından dolayı ürettikleri pekmezin her derde deva olduğunu ve özellikle kış aylarında şurup yerine pekmez içilmesinin daha yararlı olacağını söylüyor.

Kendi bahçelerindeki üzümleri topladıktan sonra ezip iyice suyunu çıkardıklarını, içine toprak katıp berraklaşana kadar kaynattıktan sonra özel tekniklerle pekmezin tükettiğimiz hale gelmesini sağladıklarını söyleyen köy kadınları; "Emek isteyen zahmetli bir iş ama biz alışkınız, tamamen doğal olması tercih edilmesini sağlıyor" açıklamasını yaptı.

Başta Orhaneli pazarı olmak üzere Bursa'nın çeşitli yerlerine satılan pekmez, geçen yıl litresi 35 liraya satılırken, bu yıl 40 liradan alıcı buluyor.

Üreticiler pekmeze ilginin yoğun olduğunu söylüyor.

Köy kadınları, hem kendi ekonomilerine, hem de köyün kalkınmasına katkı sağlıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.30 08:12 - Son Güncellenme: 2019.09.30 09:51 - HABER MERKEZİ
A