Bursa Başköy imar planına onay

Bursa Başköy imar planına onay

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi'nde Başköy İmar Planı görüşülerek kabul edildi. 50 hektarlık alanı kapsayan planla bölgede daha sağlıklı bir yapılaşma alanı oluşturulması amaçlanıyor.

2021.08.05 09:24 - Son Güncellenme: 2021.08.05 09:25 - Bursa Bölge
A
Bursa Başköy imar planına onay

Nilüfer Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Başkanlığı'nda Nilüfer Barış Meclisi'nde yaptı. Gündemdeki konulara geçilmeden önce konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  Türkiye'de son dönemde yaşanan felaketlerle ilgili üzüntüsünü dile getirerek yaraların bir an önce sarılması temennisini dile getirdi. "İçimiz kan ağlıyor" diyerek duygularını ifade eden Başkan Erdem, "Çok büyük ormanlık alanları kaybettik. Can kayıplarımız oldu, hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Sadece insanlar değil çok sayıda hayvan da bu felakette hayatını kaybetti. Çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız dileriz yaralar kısa sürede sarılır. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak felaket bölgelerine elimizden geldiğince yardım gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz" dedi. Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri de afet bölgelerinde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, dayanışma zamanı olduğunu dile getirdiler.

Selden zarar gören Artvin-Arhavi ilçesine ayni ve nakdi yardım yapılmasının da karara bağlandığı Nilüfer Belediye Meclisi'nde, Başköy Uygulama İmar planı gündeme geldi ve planın detayları ile ilgili sunum yapıldı. 50 hektarlık alanı kapsayan planda eğitim sağlık, ibadet,  kültürel tesis, belediye hizmet alanı gibi alanlara yer verildi.  Bölgenin köy yerleşim alanında,  planlı bir şekilde daha yaşanılabilir, seyrek yapılaşmanın olduğu bir yaşam alanı oluşturmak üzere hazırlanan plan Nilüfer Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Nilüfer Belediye Meclisi, Covid-19'a yakalanarak yaşamını yitiren Nilüfer Belediyesi zabıta personeli Halil İbrahim Burhan'ın adının yaşatılması için de bir karar aldı. Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet yerleşkesinde hayata geçirilecek zabıta karakoluna Halil İbrahim Burhan Çevre Karakolu adının verilmesi kararlaştırıldı.

Nilüfer Belediyesi'nin iki yeni kardeş kenti için de Belediye Meclisi'nde Başkan Erdem'e yetki verildi. Alınan kararla Bingöl Yayladere Belediyesi ve Bulgaristan Kubrat Belediyesi Nilüfer'in yeni kardeş kentleri olacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.05 09:24 - Son Güncellenme: 2021.08.05 09:25 - Gülcan Tekin
A