Alanya'da döviz bürosunda silahlı soygun girişimi: Şüpheli kaçtı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir döviz bürosuna gelen maskeli ve silahlı şüpheli, soygun girişiminde bulundu. İş yeri sahibinin direnmesi üzerine yaşanan arbede sırasında planını gerçekleştiremeyen şüpheli, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
2026.08.28 00:01 - Son Güncellenme: 2026.08.28 00:01 - Güncel - AA
Olay, Alanya'nın Güllerpınarı Mahallesi'nde bulunan bir döviz bürosunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yüzünü maskeyle gizleyen ve üzerinde silah bulunan şüpheli, döviz bürosuna gelerek soygun girişiminde bulundu. İş yerindeki hareketliliğin ardından şüpheli ile döviz bürosu sahibi Y.E. arasında karşı karşıya gelme yaşandı.
Silahlı şüphelinin soygun amacıyla iş yerine girdiği sırada, iş yeri sahibi duruma direnerek müdahalede bulundu. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Yaşanan mücadele sırasında şüphelinin soygun girişimi sonuçsuz kaldı.
Yaşanan Arbede Sonrası Şüpheli Kaçtı
Döviz bürosunda yaşanan arbede sırasında şüpheli, herhangi bir para ya da değerli eşya alamadan iş yerinden ayrıldı. Maskeli olduğu belirtilen şüpheli, olayın ardından bölgeden uzaklaşarak kaçtı.
Silahlı soygun girişiminin ardından çevrede kısa süreli hareketlilik yaşanırken, olayın bildirilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, döviz bürosunda inceleme yaparak olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin çalışma yürüttü.
Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından, kaçan şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldı. Şüphelinin olay öncesinde ve sonrasında kullandığı güzergahların belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Çevredeki Esnaf da Şüpheliyle Karşılaştı
Soygun girişimine tanık olan çevredeki esnaftan Deniz Demez, olay sırasında şüphelinin kendisine de silah doğrulttuğunu söyledi. Demez, yaşanan arbede sırasında şüphelinin herhangi bir şey alamadan olay yerinden kaçtığını ifade etti.
Çevrede bulunan esnafın ifadelerine de başvuran ekiplerin, olayın tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak için çalışma yürüttüğü belirtildi. Görgü tanıklarının anlatımları, şüphelinin olay sırasında sergilediği davranışların belirlenmesi açısından soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.
Olay sırasında silahın kullanılıp kullanılmadığına ilişkin detaylar ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak. Polis ekipleri, döviz bürosu çevresinde bulunan güvenlik kameralarının görüntülerini de inceleyerek şüphelinin eşkalini ve kaçış yönünü belirlemeye çalışıyor.