Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

Sadece şok değil, akıl almaz da bir gelişme aslında ...!

2021.12.26 20:47 - Son Güncellenme: 2021.12.26 21:10
A

Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi'nin yapı kooperatifi BESKOOP'un genel kurulunda mevcut yönetim Kurulu Başkanı Erol Köse'ye karşı aday olan  Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Başkanı Arif Tak son anda  adaylıktan çekildi...!

Kuşkusuz ki Başkan Tak'ın son anda beklenmedik bir hamle yaparak aday olduğu seçimde geri adım atıp çekilmesi ve adaylıktan vazgeçmesi hiç mi öngörülmüyor ve genel kurul sonucuna dair tahminler arasında hiçbir şekilde yer bulmuyordu.

Derin ve çetrefilli mevzu Çataltepe ile ilgili gelişmeleri takip edenler bilirler;

Başkan Arif Tak yapımı yılan hikayesine dönen 'Türkiye'nin en büyük esnaf sanayi sitesi olacak'  mottosuyla yapımına  tam 12 yıl önce start verilen ancak bir türlü yaşama geçirilemeyen  devasa proje için bir kez daha esnafın sesine kulak vererek BURSA'DA BUGÜN TV'de moderatörlüğünü üstlendiğim Fİ Kelam'da  aday olduğunu  ilk  kez açıklamış ve oldukça da iddialı konuşmuştu.

Hatta ve hatta BESKOOP Genel Kurulu'na hazırlık sürecinde çalışmalarını yakından takip ettiğim Başkan Tak bu seçim için çok sıkı hazırlanmış ve BESKOOP'un her bir üyesi ile irtibat kurmuş Çataltepe'de düğümü nasıl çözeceğini birebir anlatmış ve tam 444 üyenin yüzden doksandan fazlasından olumlu cevap alıp oy sözü almıştı.

Tabii ki;

Çataltepe'nin mimari Arif Tak'ın başta esnaf camiası ve Bursa kamuoyunca  sonucu merakla  beklenen BESKOOP Genel Kurulunda adaylıktan son anda ve aniden çekilme kararı alması beklenmedik gelişmeydi ve hayretle karşılandı.

Peki üç ayı aşkın süredir  Çataltepe'nin yapı kooperatifi BESKOOP'un yönetim kurulu başkanlığı için kolları sıvayan ve hummalı bir çalışma yürüten  BESOB Başkanı Arif  Tak son anda ne olmuştu da adaylıktan çekilmişti?

Başkan Arif Tak'a telefonla ulaştım ve beklenmedik bu kararın nedenlerini sordum ;

BESOB Başkanı Arif Tak'ın yanıtını noktasına virgülüne dokunmadan aynen aktarıyorum;

"Pınar Hanım, Genel Kurul tansiyonu yüksek bir ortamda başladı. Malumunuz Çataltepe çok zor bir proje ve BESKOOP'un yönetimi de  yaptığı çalışmalarla ilgili üç yıldır hiçbir zaman zarfında şeffaf olmadı. Korkarım ki bu arazi de ziyan olacak. Erol Köse ve yönetimi iki yıllığına seçildi. Benim son anda yarıştan çekilme kararıma sebep; esnaf sanatkar arasında hır gür çıkmasın, bir sıkıntı kargaşa yaşanmasın diyedir. Genel Kurul saat 13.00'de başladı. Ancak 6-7 saat bir türlü seçime geçilemedi. Genel kurulda gözlemlediğim karşı grup çok yalan koşuyor ve bir deccal misali hareket ediyorlar"

Erol Köse ve yönetiminin doğruyu yansıtmayıp yalan yola başvurduğu konular neydi ? diye de sual ettim Başkan Arif Tak'a;

'Üye kayıt meselesi' dedi BESOP Başkanı Tak ve ekledi ; Kooperatife üye  444 üye ile seçime gidileceği açıklanmıştı. Fakat bir anda  üye sayısı  468'e çıktı. Üstelik  Erol Köse personelini de orada oy kullanmaya getirmiş. Kapıda bekçiler dahi oy kullanmaya teşebbüs etti. Sanayideki bekçiler salona yığılmıştı. Ekibimle istişare ettim ve vazgeçtim. Seçime girseydim kazanırdım... Bakalım ne yapacaklar?... Bekleyip göreceğiz. 468 üyenin yüzde 90'a yakını aylık aidatları ödemiyor.  Genel Kurulda ortaya çok büyük rakamlar getirdi. Erol Köse ve ekibinin  bu rakamları karşılama ihtimalleri yok. Personel, yönetim, denetim, başkan ve başkan vekilinin ayda 150 bin TL giderleri var mesela.. Sigorta primleri var vs... 10 yıldır BESOB binasında oturuyorlar bize de bir kuruş ödemediler. Bundan sonra mahkeme süreçleri başlayacaktır. Biz de arsanın geri verilmesi için mahkemeye başvurup dava yolunu  seçebiliriz. Ekip arkadaşlarımla birlikte istişare edeceğiz".

Görünen o ki Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi'nde bu gelişmeden sonra ortam daha da gerilecek ve tam 12 yıldır yaşa geçirilemeyen projedeki sorunlar yumağı biraz daha büyüyecek.

Erol Köse ve yönetiminin kısa süre önce 53 dükkan için gerçekleştirdiği ikinci ihalenin de iptal olduğu yönündeki gelişmeyi de hesaba katarsak eğer;  

Anlaşılan o iki esnafın Çataltepe  düğümünü ancak ve ancak mahkeme süreçleri çözecek...

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları