Yunanistan iki büyük savaşı örnek verip itiraf etti: Türkler çoktan başardı

Yunanistan iki büyük savaşı örnek verip itiraf etti: Türkler çoktan başardı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin gerisinde kaldıkları iki konuya değindi. Dendias bu iki konuyu iki büyük savaştan örnek vererek adeta bir itirafta bulundu.

2024.04.17 15:56 - Son Güncellenme: 2024.04.17 15:56 - Dünya - MİLLİYET
A
Yunanistan iki büyük savaşı örnek verip itiraf etti: Türkler çoktan başardı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, geçtiğimiz Mart ayında Atina'nın ABD'den aldığı F-35'lere ilişkin yaptığı değerlendirmede alınan uçakların 5. değil 4. nesil olduğunu ifade etti ve şöyle dedi:

"Dürüst olmak istiyorum, geciktik ama telafi etmeye çalışıyoruz. En geç 2027 yılına kadar F-16 Viper uçaklarından oluşan bir filo oluşturmalıydık ancak bunu kaçırdık. Tek tip uçaklarımız var F-4, Mirage-2000-5 ve Rafale'miz var. Bu şekilde olmamalıydı"

Dendias ayrıca Türkiye'nin Mavi Vatan fikrinden geri adım atmadığını da hatırlatarak "Türkiye sahada bize karşı hiçbir şey yapmıyor, adım atmıyor. Çok sert ve geri adım atmayan bir duruşları var. Mavi Vatan konusunda çok netler. Yıllar önce yurtdışındaki bir Türk diplomat arkadaşımı arayıp bunu sorduğumda "Bunlar ciddi işler değil, dinleme onları dedi" Ancak geldiğimiz noktada Mavi Vatan Erdoğan'ın üzerinde durduğu en kilit konuya evrildi" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DAN HAVA SAVUNMA PROJESİ

Bakan Dendias, bugün yaptığı açıklamalarda ise Yunan kanadının hava savunmasına ağırlık vereceğinin sinyalini verdi. Dendias, "Ukrayna ve Gazze'de devam eden savaşları gözlemleyerek, ülkemizin bir hava savunmasına ihtiyacı olduğuna karar verdik" dedi. Dendias bu sistemlerin ise en erken 2030'da kullanıma başlanacağını bildirdi.

TÜRKİYE VE İHA'LAR

Basına verdiği demecin devamında Türkiye'den de bahseden Dendias, Ankara'nın İHA ve SİHA atılımındaki ilerlemesini Yunanistan ile karşılaştırdı ve şöyle devam etti:

"Türkiye insansız hava aracı üretiminde ciddi adımlar attı ancak Yunanistan bu boşluğun doldurulması gerektiğini görmedi. Bu konuda ilerleme kaydetmiş küçük işletmeler var ama inovasyon sistemimizin tamamı yüksek sayıda üretim yapacak gibi değil.

Yunanistan saldırgan bir güç değildir, ancak bize yönelik tehditlere karşı koruma sağlayabilmeliyiz. Bir an önce kaybedilen zamanı telafi etmeli, hem bu konuda hem de Demir Kubbe konusunda büyük adımlar atmalıyız"

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.04.17 15:56 - Son Güncellenme: 2024.04.17 15:56 - MİLLİYET
A