YÖS'ün kolaylığı vatandaşın tepkisini aldı!

YÖS'ün kolaylığı vatandaşın tepkisini aldı!

Vatandaşlar sosyal medyada Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nda (YÖS) çıkan sorulara tepki gösterdi.

2024.03.23 10:11 - Son Güncellenme: 2024.03.23 10:29 - Eğitim - CEREN SÜMBÜL
A
YÖS'ün kolaylığı vatandaşın tepkisini aldı!

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN,

Vatandaşlar sosyal medya uygulaması olan X'te 2023 senesinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nda (YÖS) çıkan soruların kolaylığına tepki gösterdi. YÖS'e yabancı uyruklu öğrenciler, Mavi kartlı öğrenciler ve yurtdışında lisenin tümünü okumuş öğrenciler başvurabilir ve yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarından faydalanabilirler.

 

"ÖRÜNTÜ SORUSU SORARAK TIP OKUTUYOR"

X uygulamasından bir vatandaşın attığı gönderi kısa sürede yoğun ilgi gördü. Gönderide vatandaş, "Hazır yabancı öğrenciler gündem olmuşken zencilerin girdiği üniversite sınavına da değinelim. Lütfen paylaşın. Bu toprakların gerçek sahibisin, vergini veriyorsun, askerliğini yapıyorsun ama devletin, Afrika kabilesinde balık tutan adamlara örüntü sorusu sorarak tıp okutuyor" dedi.

"BABAMIN PASAPORTU OLSA NE KADAR KOLAY ASLINDA HAYATIM"

Çok geçmeden gönderi yorum yağmuruna tutuldu. Üniversite sınavına hazırlanan bir vatandaş, "Ben de işte AYT matematik yapamadığım için oturup ağlıyorum babamın yabancı pasaportu olsa ne kadar kolay aslında hayatım" diye ifade etti.

"ÜLKEME DOKTOR ÜRETİYORLAR"

Başka bir vatandaş, "2021 sınavında öğretmenlerin ağzı açık kaldı kurumlardan öğrencilere herkes isyan etti şu sorulara bak ilkokul düzeyinin de altındaki sorularla ülkeme doktor üretiyorlar şaka gibi" dedi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.23 10:11 - Son Güncellenme: 2024.03.23 10:29 - CEREN SÜMBÜL
A