Yolun açık olsun Kent Konseyi
Gemlik Kent Konseyi, Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın girişimleri sonrasında yeniden yaşama geçti.
2014.10.31 16:09 - Son Güncellenme: 2014.10.31 16:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Düğün Salonunda toplanan Kent Konseyi oluşum grubu, yönetim kurumlu üyelerini belirledi. Bursa Kent Konseyi Semih Pala, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye eski Başkanı Mehmet Turgut'un yanı sıra, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda bürokrat ile eğitimcinin katıldığı kuruluş toplantısında, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığına Ak Parti Belediye Meclis üyesi Eczacı Mukaddes Serim seçildi. Serim'e oy birliğiyle evet diyen Kent Konseyi üyeleri, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın başını çektiği bir grup tarafından önerilen yönetim kurulu listesine de esici çoğunlukla oy birliğiyle evet dedi. Önerilen yönetim kurulu listesine alternatif olarak aday olacaklarını belirten iki kişiye ise 8'er oy çıktı.
Divan Başkanlığını Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'nın yaptığı Kent Konseyi yeniden oluşum toplantısında katipliklere de Mehmet Duran ve Cüneyt Acar getirildi. Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha yaşanabilir bir Gemlik için Kent Konseyi'nin elini taşın altına koyacağına inandığını bildirdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'da konseyin anlam ve öneminin yanı sıra çalışma prensipleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi partilerin demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Semih Pala, siyasi partilerin yöneticilerinin yanı sıra Kent Konseyi yöneticilerinin de iyi olmasının, Sivil toplum Örgütleri ile birlikte Kent Konseyi çatkısı altında bir icra kurumu olan Belediyeyi, daha icracı bir kurum haline getireceğini söyledi. Buna karşın Kent konseyinin ideolojisinin ve partisinin olmadığını anlatan Pala, "Kent Konseyi Başkanı, daha sonra çıkıp ben bir partiden adayım derse, işler karışır. Bu olmamalı. Kent Konseyi her şeye muhalif demek de değildir. Her kesime hitap etmeli, çözüm üretmelidir. Kent Konseyinin görev alanları çok geniştir. Çalıştay Kurulları ile ilçenin her sorununa çözüm üretip, her türlü gelişimine katkı koymalıdır" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin de Gemlik Kent Konseyine destek vereceğini açıklayan Semih Pala, girişimin mimarı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ı da tebrik etti.
Açık oylama ile yapılan seçimlerde önce Kent Konseyi Yönergesi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Kent Konseyi Başkanlığına Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından önerilen Mukaddes Serim oy birliğiyle kabul gördü. Yönetime de 12 asıl 12 yedekten oluşan liste sunuldu. Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve seçkin bir gurubun imzasıyla sunulan listede Sevim Koçdemir, İsmail Beki, Kenan Karakaş, Kemal Karslı, Ali Çelik, Gökhan Özler, Güldane Baykal, Mehdi Ağrı, Ahmet Gazi Memiş, Ahmet Çakmak, Fehmi Aslan ve Halil Gemici yer aldı. Bu arada Münevver Çelik ve Refik Pancar isimli kişiler de aday olmak istediğini söylediler. Divan Başkanı Semih Pala ayrı ayrı oylama yapılacağını söyledi. Buna karşın demokratik hak olarak başka isimlerin de aday olabileceğini vurgulayan Münevver Çelik, 5 dakika ara istedi. Bu araya rağmen başka aday çıkmadı. Yapılan oylamada 12 asıl 12 kişilik listeye 100'ün üzerinde oy çıkarken Münevver Çelik ve Refik Pancar'a da 8'er oy çıktı.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Bursa Kent konseyi Başkanı Semih Pala, Mukaddes Serim ve Yeni Yönetim Kurulu üyelerini tebrik etti. Gemlik Kent Konseyi yeni yönetim kurulu üyelerinin önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacağı, daha sonraki günlerde de Çalıştay Kurulları oluşturacağı ifade edildi. Gemlik Kent Konseyi;2010 yılında dönemin Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler tarafından kurulmuş, ancak yolsuzluk operasyonları sonrasında toplanamayınca, kendi kendini fesih etmişti.