Yolcu otobüsü devrildi!

Yolcu otobüsü devrildi!

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda sürücünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrildi. Kazada otobüsün altında kalan 3 yolcu ekiplerin uğraşları sonucu kurtarıldı. Yaralanan 4'ü ağır, 29 kişi, hastanelerde tedaviye alındı.

2020.01.15 08:56 - Son Güncellenme: 2020.01.15 12:57 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yolcu otobüsü devrildi!
01:22 Yolcu otobüsü devrildi!

İLGİLİ VİDEO

Yolcu otobüsü devrildi!

Kaza, saat 08.00 sıralarında, Isparta- Konya karayolunun Şarkikaraağaç ilçesi Dedeağaç kavşağında meydana geldi. Fahrettin Yazar (55) yönetimindeki Metro Turizm'e ait 63 DV 750 plakalı yolcu otobüsü, sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesiyle devrildi. Kazayı gören diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.



Bazı yaralılar kendi imkanları ve çevredekilerin yardımıyla otobüsten çıkarken, 3 yolcu ise aracın altında kaldı. Gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, aracın altında kalan yolcuları çıkarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu 3 kişi, yaralı olarak kurtarıldı. 4'ü ağır, 29 yaralı, ambulanslarla çevre hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

İZNE GİDİYORDU

Kazada, aracın altında kalarak ağır yaralanan Enes T., Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleden sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Vatani görevini yaptığı Iğdır'dan Muğla'ya izne gittiği belirtilen Enes T., ameliyata alındı.

Kazadan yaralı kurtulan Eren Ç. ise cep telefonuna gelen mesajla uyandığını belirterek, "Mesajı okuduktan sonra yeniden uyumak için gözlerimi kapattım. Birkaç saniye sonra araç takla attı. Sonra yan yatarak durdu. Kendi çabalarımla çıkmaya çalıştım. Daha sonra yanımdaki arkadaşımı kurtarmak için uğraştım. Etraf kan revan içindeydi" dedi.

Diğer yandan Şarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürü Metin Özdemir de hastanedeki yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları ve kaza hakkında bilgi aldı.

YÜKSEKLİK KORKUSU NEDENİYLE OTOBÜSE BİNMİŞ

Ağır yaralanan Enes T.'nin, avukat olan ağabeyi Burak T.'nin düğünü için Isparta'ya geldiği öğrenildi. Erzurum'da oturan ve üniversiteye hazırlanan Enes T.'nin dün saat 15.00'te Erzurum'dan 12 numaralı koltuğa bilet alarak, otobüsle Isparta'ya yola çıktığı belirtildi. Anne ve babası uçakla gelen Enes T.'nin, yükseklik korkusu nedeniyle otobüs yolculuğunu tercih ettiği kaydedildi.

'UNUTULMAYACAK'

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Enes T.'nin babası, "Oğlum yükseklik korkusu nedeniyle uçak bileti almaktan vazgeçip, otobüsle gelmeyi tercih etti. Ancak bu üzücü kaza meydana geldi. Isparta'da SDÜ Hukuk Fakültesi'nden mezun olan ve staj gören avukat oğlum Burak Tepe'nin düğününe gelmiştik. Öyle bir düğün oldu ki unutulmayacak" dedi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.01.15 08:56 - Son Güncellenme: 2020.01.15 12:57 - HABER MERKEZİ
A