Yok böyle bir eylem!

Yok böyle bir eylem!

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yaptığı çevreci eylemlerle tanınan 59 yaşındaki İmdat Avcı, Gezi Parkı eylemlerine destek için teknesiyle koylardan topladığı çöpleri Yat Limanı'na indirmek isteyince belediye ekipleri tarafından engellendi.

2013.07.11 05:50 - Son Güncellenme: 2013.07.11 05:51 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yok böyle bir eylem!

Avcı ile ona destek için yanında bulunan, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar duruma tepki göstererek, çöpleri yüzerek limana çıkardı. Belediye yetkileri, Avcı'ya başka bir yer gösterdiklerini ancak kabul etmeyip tura çıkan bir teknenin yerine yanaştırmak isteyince engellenmenin yapıldığını, kendisi hakkında ise idari işlem başlattıklarını belirtti.

Marmaris İlçesi'nde oturan ve 21 yıldır yaptığı çevreci eylemlerle dikkat çeken İmdat Avcı, bu kez Gezi Parkı eylemlerine 11 metrelik teknesiyle destek vermek amacıyla yerleşik yaşayan çoğunluğu İngiliz 20 yabancı uyruklu çevreciyle koy temizliği yaptı. Toplanan çöpleri 200 adet büyük boy poşete koyan ve Yat Limanı'na getiren Avcı, kendisini bekleyen Marmaris Belediye Zabıta Ekipleri'ne ait bot tarafından körfezde önü kesildi. Yat Limanı'na girerek demir atması engellenen Avcı, yabancı uyruklu gönüllülerle birlikte denize atlayarak çöpleri yüzerek kıyıya çıkardı. Yaşananları öğrenen çevreciler ve ilçede yerleşik yaşayan çok sayıda yabancı Yat Limanı'na geldi. Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve belediye görevlilerine alkışlarla protesto edildi. Aralarında doktor, avukat ve mühendislerin bulunduğu çevreciler, denize atlayarak çöpleri karaya çıkarmaya çalışanlara yardımcı oldu. Bu sırada limanda bekleyen bazı yabancı uyruklu kişiler ellerindeki kamera ve tablet bilgisayar ile görüntü ve fotoğraf çekti.

PROTESTOLAR AMACINA ULAŞTI

Yabancı uyruklu vatandaşların protestoları üzerine belediye ekipleri gelen bir talimatla teknenin limana yanaşmasına izin verdi. Teknenin limana yanaşmasıyla üzerinde bulunan poşet içindeki çöpler karaya çıkartılarak belediyeye ait çöp kamyonlarıyla alındı. Yardımcı olmayan belediye görevlilerini vatandaşlar alkışlarla protesto etmeyi sürdürdü. Marmaris Belediye ekipleri izinsiz limana demir atan İmdat Avcı hakkında idari işlem başlattı.

"FAŞİST UYGULAMA YAPILDI"

Yaşanan olayları bağırarak protesto eden Muğla Valiliği tarafından yılın çevrecisi ilan edilen İmdat Avcı, "Gezi parkı eylemlerine destek vermek için yerleşik yaşayan yabancılarla beraber koy temizliği yaptık. Çöpleri teslim etmek için getirdiğimiz Yat Limanı'nda CHP'li belediye yetkilileri tarafından engellendik. Yat Limanı'nın paralı olduğunu yanaşamayacağımızı söylediler. Biz çöpleri bırakıp gidecektik. Fakat yapılan bu söylemlerden sonra teknemi buradan çekmeyeceğim. Güçleri yetiyorsa çeksinler, yabancı uyruklu insanlar bile bu yapılan uygulamalardan dolayı şok oldular. CHP'li bir belediyenin bu kin ve öfkesini anlamış değilim. Bundan sonra eylemlerin daha büyüğünü yapacağım" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 05:50 - Son Güncellenme: 2013.07.11 05:51 - HABER MERKEZİ
A