Yıldırım Belediye Başkanı Keskin beraat etti

Yıldırım Belediye Başkanı Keskin beraat etti

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi'nde, imar planı tadilatıyla 20 dairelik arsaya 72 daire yapılmasına izin verilerek arsa sahibine 1 milyon 500 bin TL tutarında rant sağladığı iddiasıyla aralarında Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in de bulunduğu 36 sanıklı davada 6 sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Başkan Özgen Keskin ise beraat etti.

2012.10.10 16:17 - Son Güncellenme: 2012.10.10 16:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yıldırım Belediye Başkanı Keskin beraat etti

Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan Belediye Başkanı Özgen Keskin ve dönemin 35 meclis üyesi son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Servet Büyükpoyraz ile sanıkların avukatları Hasan Koç, Recep Kaygun ve Yavuz Boz katıldı. Sanık avukatı Hasan Koç, müvekkillerinin imar mevzuatı çerçevesinde kamu yararını gözeterek hareket ettiklerini belirterek, "Müvekkillerimin eylemi sonucu üçüncü bir kişinin haksız yarar sağlaması mümkün değildir. Yapılan plan değişikliği ile arsa sahibine tanınan hak bu şahsın yasadan kaynaklanan hakkıdır. Yapılan işlem sonucu kamunun veya belediyenin zarara uğraması söz konusu değildir. Müvekkillerim görevlerini kötüye kullanma kastı ile değil kamu yararı bulunduğu inancı ile hareket etmiştir'' diye konuştu.
Mahkemenin hakimi Göksel Akyazı, olay zamanında Yıldırım Belediyesi'nde İmar ve Planlama Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Servet Büyükpoyraz'ı arsa sahibinin lehine ve kamunun aleyhine sonuç doğuracak şekilde belediye meclisine yanlış rapor sunduğunu belirtip, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Hakim, belediyede İmar ve Planlama Komisyonu üyesi olarak görev yapan diğer sanıklar Muammer Dündar, Ahmet Okumuş, Hayri Yüksel, Ali Hasan Yoluç, Celal Demir'e ise yanlış komisyon raporu düzenleyip bir kısım gerçek bilgileri rapora yansıtmayarak meclis üyelerini yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak'' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, 1 yıl 8 aya indirdiği cezalarını sabıkasız oluşlarını dikkate alarak erteledi.
Hakim, aralarında Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in de bulunduğu 32 sanığın ise üzerlerine atılı suçların unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek beraatlarına karar vererek davayı sonuçlandırdı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.10 16:17 - Son Güncellenme: 2012.10.10 16:18 - HABER MERKEZİ
A