Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü: Nestle işçisi yalnız değildir

Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü: Nestle işçisi yalnız değildir

Bursa Karacabey'de bulunan Nestle fabrikasında çalışan 900 işçi 21 Haziran günü greve çıktı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü, grevdeki işçileri ziyaret ederek işçilerin taleplerini dinlediler, dayanışma mesajlarını dile getirerek  yanlarında olduklarını belirttiler.

2016.06.23 09:16 - Son Güncellenme: 2016.06.23 09:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü: Nestle işçisi yalnız değildir

Tekgıda-İş  Örgütlenme sekreteri  İbrahim Ören, M. Kemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz ve işçiler ile yapılan sohbette fabrikada daha önce Hak-İş'e bağlı Özgıda-İş sendikasının örgütlü olduğu, 2015 yılında 28 işçinin işten atılması sonrası işçilerin Tekgıda-İş'te örgütlendiği ve verilen mücadele sonucu 22 işçinin işe geri dönmelerinin sağlandığı belirtildi. Bu mücadele ile  işçilerin sendikaya güveninin arttığını ve bu grevde de tüm işçilerin eksiksiz katılımı sağlandığı ifade edildi.

İşçilerin yaklaşık %60'ının asgari ücretle çalıştığı ve Tekgıda-İş Sendikası'nın da 600 TL seyyanen zam talep ettiği belirtildi. Ayrıca  işçilerin ağır çalışma koşulları ve sözleşmeli çalışanlarla ilgili taleplerinin de olduğu öğrenildi. Sendika yöneticileri aynı işverene ait Nestle Su ve Erikli Su işletmelerinde de grev aşamasına gelindiğini, anlaşma sağlanamazsa önümüzdeki günlerde bu işyerlerinde çalışan 700 işçinin de greve başlayacağını açıkladılar.

Yeşil Sol Parti, emeğin hakları için mücadele eden Tekgıda-İş Sendikasında örgütlü olan ve tamamı greve katılan Nestle işçilerini selamlayarak, haklı mücadelelerinde yan yana olduklarını açıkladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.06.23 09:16 - Son Güncellenme: 2016.06.23 09:16 - HABER MERKEZİ
A