YENİ OTELLER TERMAL SU İSTİYOR

YENİ OTELLER TERMAL SU İSTİYOR

Bursa'da otellerin doluluk oranının 2010 yılında yüzde 14 arttığını belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Mehmet Haluk Beceren, sıcak suların otellere dağıtılmasıyla sektörün potansiyelinin artacağını söyledi. GÜMTOB Genel Kurulu Almira Otel'de yapıldı.

2011.03.01 10:52 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
YENİ OTELLER TERMAL SU İSTİYOR

GÜMTOB Genel Kurulu'nun 2 senede bir yapıldığını söyleyen Mehmet Haluk Beceren, birliğe bağlı sektör temsilcilerine her türlü alanda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Otellerin mutfak personellerine yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte eğitim verileceğini söyleyen Beceren, "Eğitim ile ilgili kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz. Bu tüm Türkiye'de olacak. Çalışanların meslek içi eğitimleri ile ilgili eksikliklerin gidermeyi hedefliyoruz. Personelin ustalık belgesini almalarını sağlayacağız. Bu eğitimler personelin daha verimli olmasını istiyoruz" dedi.

OTELCİLER DOLULUK ORANINDAN MEMNUN

GÜMTOB bünyesinde 150 turistik belgeli otelin yer aldığını vurgulayan Beceren, 2010 yılındaki doluluk oranlarının 2009'a göre yüzde 14 arttığını dile getirdi. Beceren sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Yalova Eskişehir ve Kütahya'dan birliğimize bağlı oteller var. Bölgemizde yaklaşık 25 adet otel daha inşa ediliyor. Mesela Kütahya'da yeni açılan Hilton Otel bizim bünyemize katılmak için müracaat etti. Başvurunu üyelerimizle beraber değerlendireceğiz. Otellerin doluluk oranı arttı. Bölgemizde geceleme oranı yüzde 14 oldu. 2008 krizden sonra bölgemizde de çok yüksek oranda düşüş yaşandı. Diğer bölgelerde hissedilmedi. Sanayi ağırlıklı bölge olduğumuz için kriz bizde etkili oldu. Bu oranların daha da yükseleceğini ümit ediyoruz. Otellerimiz sayıları artıyor. Bu sektöre ve Bursa'nın cazibeliğini de etkiliyor"

"İSTANBULLU GÜNÜBİRLİK GELİYOR"

Bursa'nın İstanbul'un gölgesinde kaldığını ifade eden Beceren, İstanbul'un yakın olmasının hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu vurguladı. Bursa'nın nüfusunun 2 milyonu aştığını kaydeden Beceren, İstanbul'dan gelen vatandaşların Bursa'ya günübirlik geldiğinin altını çizdi. Beceren, "Eskisi kadar İstanbul'daki vatandaşlar Bursa'da kalmıyor. Bursa'dan vapurun en son kalkış saati 18.00 iken, İstanbul'da 17.30. Bu niye? Çünkü İstanbullu daha rahat dönsün diye. Ulaşım rahatlıyor ama tüccarın kalış süresi azalıyor. Geçen sene daha fazla geceleme yapmışsak Bursa'nın ekonomisinin iyi olmasındandır. Biz 494 tane 5 yıldızlı otelin bulunduğu ve 500 bin yatak kapasiteli Antalya gibi değiliz. Bu kadar yatak kapasitemiz yok. Biz ancak sanayi ile ilgili geceleme artışı sağlayabiliriz. Anadolu turları da azaldı. Artık Bursa'ya uğramıyorlar. Eskiden 15 gün süren turlar şimdi 1 hafta sürüyor. Bu da otellere ilginin azalmasına yol açıyor" şeklinde konuştu.

OTELCİLER SICAK SUYU BEKLİYOR

Bursa Valiliği ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle Kültürpark ve Tabakhaneler Bölgesi'nde çıkartılan sıcak suların talep eden otellere verilmesiyle sektörün potansiyelinin artacağını vurgulayan Beceren, "Bir an evvel sıcak su bu otellere dağıtılırsa, bu da ilave ek bir potansiyel oluşturacak. Hafta içi ve sonu doluluk oranımız yükselecek. Sıcak su için gelen turistler kısa bir süre Bursa'da durmayacak. İstenilen derecede ve kalitede sağlık hizmeti verirsek, sektörde istikrarlı bir yükseliş yakalarız. Bizim başka yerlerden hiçbir eksiğimiz yok. Bursa eskisi gibi kaplıca şehrine dönüşecektir" ifadelerini kullandı.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.03.01 10:52 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A