Yeni nesil Android'in adı belli oldu

Yeni nesil Android'in adı belli oldu

Dünya genelinde 1 milyar mobil cihazda kullanılan, akıllı telefon piyasasının ise yüzde 80'ine hakim olan Android işletim sisteminin yeni versiyonu, yakın zamanda teknoloji dünyasına sunulacak. Google'ın, Android 4.4 versiyonu için belirlediği isim ile bir hayli ilginç: Kit Kat. Nestle, Android Kit Kat için 50 milyon gofret hazırlayacak.

2013.09.04 10:59 - Son Güncellenme: 2013.09.04 10:59 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yeni nesil Android'in adı belli oldu

Android işletim sisteminin versiyonları için renkli ve ağız sulandıran abur cuburları çağrıştıran isimler seçen Google, 4.4 versiyonu için de farklı isim belirledi. Teknoloji dünyasına düşen söylentiler, yeni Android versiyonunun Kit Kat ismi taşıyacağını öne sürdü.

Nestle'nin sevilen çikolatasını seçerek kullanıcılarını şaşırtan Google, önceden 4.4 versiyonu için 'Key Lime Pie' adını seçebileceğini duyurmuştu.

Kit Kat ismi, Android'in dünya genelinde yüklendiği mobil cihaz sayısının 1 milyara ulaştığının açıklanmasıyla birlikte duyuruldu.

50 MİLYON ANDROiD ÇİKOLATA!
Google'ın Android ve Chrome biriminin başındaki isim Sundar Pichai, "Donanım üreticilerinden çip üreticilerine ve gelişticilere ve kullanıcılarımız dahil tüm Android camiasına bunu gerçek kıldığınız için  sonsuz teşekkürler" mesajını yolladı.

Google, 2009'dan bu yana her bir Android versiyonuna renkli isimler seçti. Bunlar arasında Cupcake (çörek), Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread (zencefilli çörek), Honeycomb (bal peteği), Ice Cream Sandwich (dondurmalı sandviç) ve Jelly Bean (jöleli fasulye) bulunuyor.

Tüm bu isimlerin yanında, Google'ın ilk kez bir markaya ait ismi tercih etmesi, tartışmaları da beraberinde getirebilir.

Google, yeni ismini taşıyan Android'in heykelini, California, Mountain View'daki şirket kampüsünün önüne de yerleştirdi.

Dahası, Nestle ile yapılan anlaşma kapsamında 50 milyon Android Kit Kat çikolata dünya genelinde tüketicilere sunulacak.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.09.04 10:59 - Son Güncellenme: 2013.09.04 10:59 - HABER MERKEZİ
A