Yeni müfredat ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

Yeni müfredat ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredat değişikliği hazırlığını büyük oranda tamamlandı. Öğretmen ve öğrenciler yeni müfredatın uygulanacağı tarihe odaklandı. Peki, yeni müfredat ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

2024.03.06 10:57 - Son Güncellenme: 2024.03.06 10:57 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Yeni müfredat ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

MEB yeni müfredat için son düzlüğe girdi. Bakan Yusuf Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ve yeni eğitim yılına yetişeceğini belirtti. Peki, yeni müfredat ne zaman uygulanacak? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsıyor?

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN UYGULANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğinde gelinen nokta konusunda açıklamalarda bulundu. Aylardır çalışıldığını belirten Tekin, yeni eğitim öğretim yılına yetişeceğini ifade etti.

Bakan Tekin, "Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9'da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz."

YENİ MÜFREDAT HANGİ SINIFLARI KAPSIYOR?

Bir toplantı ile yeni müfredatın duyurulacağını belirten Bakan Yusuf Tekin, ''Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" diye konuştu. Tekin, uygulamaya 1-5 ve 9. sınıflardan başlanacak olmasının nedeninin sorulması üzerine "Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıflar bu yıl aldığı bir şeyi, önümüzdeki yıl 11'e almış olacak. Önümüzdeki sene 12'de okuyan bir çocuk o konuyu almamış olacak. Teknik olarak konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye, yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız" dedi.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.06 10:57 - Son Güncellenme: 2024.03.06 10:57 - HABER MERKEZİ
A