Yaşlı çiftin kene kabusu

Yaşlı çiftin kene kabusu

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde Hasan Ali Çetinkaya (71) ile eşi Fatma Çetinkaya'yı (69), 15 gün arayla kene ısırdı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulup, tedaviye alınan Hasan Ali Çetinkaya sağlığına kavuşurken, eşinin tedavisine 9 gündür Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde devam edildiği bildirildi.

2013.06.29 20:23 - Son Güncellenme: 2013.06.29 20:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Yaşlı çiftin kene kabusu

Söke'ye bağlı Avşar Köyü'nde, çiftçilik yapan Hasan Ali Çetinkaya, 29 Mayıs'ta, ateş ve kusma şikayetiyle Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde gitti. Çetinkaya, tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak şikayetinin devam etmesi üzerine Çetinkaya 6 gün sonra bu kez Özel Söke Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan inceleme ve tetkikler sonucunda bazı kan değerlerinin yüksek olduğu ortaya çıkan Çetinkaya'dan dahiliye uzmanına görünmesi istendi. Bunun üzerine Çetinkaya, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Buradaki tahlil ve tetkiklerin ardından KKKA teşhisi konulup, tedaviye alındı. Sağlığına kavuşan Hasan Ali Çetinkaya taburcu edildi. Çetinkaya'dan 15 gün sonra bu defa eşi Fatma Çetinkaya rahatsızlandı. Önce kendisini arı soktuğu sanan Çetinkaya durumunun kötüleşmesi üzerine yakınları tarafından Söke Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki müdahalenin ardından evine gönderilen kadın, ertesi gün evinde koma halinde bulunup, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklarının daha önce babalarının da aynı şikayetle hastaneye getirdiklerini söylemesi üzerine tahlil ve tetkikleri bu yönde yapan doktorlar, Fatma Çetinkaya'ya da KKKA teşhisi koyip, tedavisini başladı. Fatma Çetinkaya'nın 9 gündür hastanedeki tedavisini sürdüğü bildirildi.

Hediye Aşkın, anne ve babasının yaşadıklarının köydeki diğer kişilerin de başına gelebileceğini belirterek, "Benzer şikayetleri olan varsa, durumlarını sağlık kuruluşundaki doktorlara lütfen detaylı şekilde anlatsınlar. Yetkililerden gereken tedbirleri almalarını istiyoruz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 20:23 - Son Güncellenme: 2013.06.29 20:23 - HABER MERKEZİ
A