Yakın korumalara "zehir" eğitimi

Yakın korumalara "zehir" eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğünün önemli kişileri koruma kurslarında, son dönemde sıkça gündeme gelen zehirli maddeyle suikaste karşı eğitimler yoğunlaştırıldı.

2013.04.07 13:00 - Son Güncellenme: 2013.04.07 13:02 - Güncel
A
Yakın korumalara "zehir" eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğünün VIP koruma kursularında (önemli kişileri koruma kursu), son dönemde sıkça gündeme gelen zehirli maddeyle suikast girişimlerine karşı eğitimler artırıldı.


AA ekipleri, "Güven-Polisin Dünyası" projesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen VIP koruma kursundaki faaliyetleri görüntüledi.
Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Dairesi Başkanlığının eğitim sahasında düzenlenen kursa, başkentte ve Diyarbakır'daki farklı birimlerde görevli 19 polis katıldı.

Eğitimlerde, engelli ve sisli parkurlarda gerçek mermi ve bombalar kullanılıyor. Hareket halinde, tekli ve ikili koruma düzeni, bu düzende atış teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, ortaya adeta nefes kesen görüntüler çıkıyor.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğüne ve bazı ülke liderlerinin de aynı yöntemle suikaste uğradığına dair iddialar nedeniyle yakın koruma kurslarındaki eğitimlerin yeniden gözden geçirildiği belirtildi.

Kurslarda, daha önce de ele alınan zehirli maddelerle suikast girişimleri konusuna daha fazla ağırlık verildiği öğrenildi.

Korumaların zehirli maddeye dikkati artacak

VIP koruma kursundaki eğitmenlerden 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk polis teşkilatında özellikle nitelikli koruma kavramına büyük önem verildiğini ifade ederek, bu doğrultuda yakın koruma polisinin kendisini sürekli yenilemesi için eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.07 13:00 - Son Güncellenme: 2013.04.07 13:02 - Zeynep Çelik
A