"Yabancı sınırlaması Türk oyuncuları geliştirmez"

"Yabancı sınırlaması Türk oyuncuları geliştirmez"

Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zelijko Obradovic, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. "Yepyeni hedefler başarmak için Fenerbahçe'ye geldim" diyen tecrübeli antrenör, yabancı sınırlamasının Türk oyuncuları geliştirmeyeceğini söyledi.

2013.10.08 15:58 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:58 - Spor
A
"Yabancı sınırlaması Türk oyuncuları geliştirmez"

Sarı lacivertlileri seçmesinin ana sebebinin Mirsad Türkcan olduğunu belirten tecrübeli antrenör, Mirsad'ın kendisini ikna ettiğini söyledi. Hedeflerinin Euroleague'de final four oynamak olduğunu belirten tecrübeli antrenör, ligdeki yabancı sınırlamasının Türk oyuncuları ve milli takımı geliştirmeyeceğini ifade etti.

Fenerbahçe Ülker'in NBA takımlarından Oklahoma City Thunder ile oynadığı karşılaşmanın zamanlamasının doğru olmadığını belirten Obradovic, "Oklahoma City maçının zamanı doğru değildi. Türkiye Kupası'ndan gelmiştik. Resmi maçlar başladığında çok daha farklı bir atmosfer olacak. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Taraftarların bizim için ne kadar olduğunu anlaması gerekiyor" dedi.

"GENÇ OYUNCULARI SEVİYORUM"
Takımın genç oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken tecrübeli antrenör, "Genç oyuncularımızın ağırlıklı olduğu bir kadroyla hazırlık dönemi geçirdik. Genç oyuncuları seviyorum. Antrenmanlarda ellerinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

Mirsad Türkcan'ın Fenerbahçe Ülker'e gelmesi konusunda kendini ikna ettiğini ifade eden Obradovic, "Fenerbahçe'yi seçmemin ana sebebi Mirsad Türkcan'dır. Beni ikna etti. Fenerbahçe'nin nasıl bir kulüp olduğunu ve Avrupa'da daha henüz bir şampiyonluğu olmadığını biliyorum. Yepyeni hedefleri başarmak için geldim. Fenerbahçe'nin hedefleri ile benim hedeflerim örtüşüyordu" dedi.

"HEDEF FINAL-FOUR"
Türkiye Ligi'nin çok kaliteli olduğunu kendi hedeflerinin Euroleague'de Final-Four olduğunu söyleyen Obradovic, "Türkiye Ligi çok kaliteli ve çekişmeli bir lig. Umarım 1 ya da 2 takım Final Four'a kalır. En iyi basketbolumuzu oynayıp Euroleague'de Final-Four'u hedefliyoruz. Euroleague harika bir organizasyon ve yeni kuralları olumlu buluyorum. Ligde yabancı sınırlaması beni çok ilgilendirmiyor. Türk oyuncular önlemini almalı. Yabancı sınırlaması Türk oyuncularını geliştirmez ve milli takıma olumlu yansımaz" diye konuştu.

"TAKIMDAN MEMNUNUM"
Takımından memnun olduğunu belirten Obradovic, "Takımımdan memnunum. Ancak 3 önemli oyuncudan sakatlıkları nedeniyle yararlanamıyoruz. Önemli olan takım olmak, takım gibi oynamak. Biraz zamana ihtiyacımız var. Ligde her takıma saygı duymalıyız. İlerlemek istiyorsanız ciddi oynamalısınız" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.10.08 15:58 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:58 - Yağmur
A