Xiaomi rakiplerine fark attı!

Xiaomi rakiplerine fark attı!

AnTuTu en güçlü orta seviye telefonları açıkladı. Xiaomi modelleri rakiplerine adeta fark attı.

2020.04.10 17:45 - Son Güncellenme: 2020.04.10 17:45 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Xiaomi rakiplerine fark attı!

Orta segment modellerin akıllı telefon üreticilerde ayrı bir yeri var. Çünkü pazardaki müşteri kitlesinin çok geniş bir bölümü bu seviyede yer alıyor. Yani orta segmenti tam anlamıyla ele geçiren üreticinin, akıllı telefon sektöründe zirveye oynaması çok da şaşılacak bir durum değil.

Hali hazırda orta seviyedeki genel müşteri kitlesi Samsung'un elinde bulunuyor. Fakat son birkaç yıldır bu kitle Çinli üreticilere doğru kaymaya başladı. Özellikle Xiaomi ve Oppo gibi isimlerin bu alanda hayli yol kat ettiği söylenebilir.

Zaten Samsung'un 2019 ve 2020'de orta segmente ağırlık vermesinin temel nedeni de bu. Çinli üreticilerle rekabeti dengeleyip, orta segmentteki müşteri kitlesini muhafaza etmek.

Lakin bu tek başına yeterli olmuyor. Çünkü Xiaomi hem güçlü, hem de ucuz modelleriyle Samsung'u ciddi anlamda zorlamaya başladı. Öyle ki AnTuTu tarafından açıklanan en güçlü orta segment modeller listesinin yarısı Xiaomi imzası taşıyan cihazlardan oluşuyor. Dilerseniz bu listeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

Görüldüğü üzere ilk sıradan, son sıraya kadar Xiaomi üstünlüğü hakim. Arada birkaç Samsung ve realme modeli yer alıyor. Onun haricinde Huawei ve Honor gibi isimleri listede hiç görmüyoruz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2020.04.10 17:45 - Son Güncellenme: 2020.04.10 17:45 - HABER MERKEZİ
A