Whatsapp'ın dev rakibi 600 milyona dayandı

Whatsapp'ın dev rakibi 600 milyona dayandı

Whatsapp'ın en büyük rakiplerinden biri olan WeChat uygulaması bugün 600 milyonluk aktif kullanıcıya ulaştı.

2015.08.13 14:25 - Son Güncellenme: 2015.08.13 14:27 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Whatsapp'ın dev rakibi 600 milyona dayandı

Aylık aktif kullancı sayısı 800 milyon olan WhatsApp'ın en büyük rakibi WeChat, kısa sürede WhatsApp'ın tahtını sarsabilir.

İki yılda aktif kullanıcı sayısını üç kat artırmayı başaran ve 600 milyonluk rakama ulaşabilen WeChat, Whatsapp gibi kullanıcıların anlık olarak sohbet edebilmelerine olanak veriyor.

Daha çok Çin ve Uzak Doğu ülkelerinde yoğun olarak kullanılan uygulamanın ABD ve Avrupa sınırlarında pek de yaygın olmadığı bir gerçek. Eğer WeChat Avrupa'ya da açılabilirse Whatsapp'ın tahtı bu kez gerçekten de sarsılabilir.

SOSYAL MEDYAYLA İLGİLİ ÇARPICI RAKAMLAR

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in haftalar önce paylaştığı rakamlar Whatsapp dahil popüler platformların karnesini ortaya koydu. 800 milyon aboneyle Whatsapp bir yana, Instagram'da bu sayı 300, Facebook Messenger'da ise 700 milyon... Facebook'un kayıtlı kullanıcı sayısı ise 1.49 milyarı buluyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2015.08.13 14:25 - Son Güncellenme: 2015.08.13 14:27 - HABER MERKEZİ
A