"Vücudu kasılınca Ethem'i vurdu"

"Vücudu kasılınca Ethem'i vurdu"

Sarısülük'ün ölümünden sorumlu tutulan polisle ilgili kabul edilen iddianamede "Atılan taşlarla polis memurunun vücudu kasılmış ve mermi Sarısülük'e isabet etmiş" dendi

2013.07.17 14:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Vücudu kasılınca Ethem'i vurdu"

Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği Ethem Sarısülük'ün ölümünden sorumlu tutulan polis Ahmet Şahbaz hakkındaki iddianame, olayın meydana geldiği 1 saniye üçe bölünerek yapılan inceleme sonucunda hazırlandı. İddianamede "Polis memuruna çok sayıda taş atılmış ve memurun vücudu kasılmış bu nedenle mermi Sarısülük'e isabet etmiş" ifadeleri yer aldı. Şahbaz'a 4 yıl 2 aya kadar hapis istendi. İddianamede, Şahbaz'ın Sarısülük'ün ölümüne neden olan 3. mermiyi ateşlediğinde "Silahın omuz hizasından yukarıda, namlusunun ise yere paralel olduğuna" dikkat çekildi. Savcı, iddianamede "Ateş etmeden önceki 1/3 (3'te 1) ve 1/2 (yarım) saniye öncesinde ve saniyenin tamamlandığı 3'üncü ateş etme sırasında göstericilerin attığı taşların şüphelinin muhtelif yerlerine geldiği" tespitine yer verdi.

SALDIRIDA ORANTI YOK
Şahbaz'ın meşru müdafaa sınırını kasıt olmaksızın aştığı belirtilirken, "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, polise silah kullanma yetkisi tanır ancak bu öldürme yetkisi anlamına gelmez. Ethem Sarısülük'ün de aralarında bulunduğu gösterici grubun şüpheliye taşlı saldırısı ile şüphelinin silahlı saldırısı arasında bir orantı olmadığı meşru savunmada yasal sınırın aşıldığı anlaşılmıştır" ifadeleri de dikkat çekti. 

 

SABAH

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 14:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:20 - HABER MERKEZİ
A