Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle, ülkedeki pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığı belirtildi.

2016.03.17 18:29 - Son Güncellenme: 2016.03.17 18:29 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Vietnam tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya

 Vietnam'ın güneyindeki Mekong Deltası'nda yaşanan kuraklık nedeniyle, ülkedeki pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığı belirtildi.

Tarım Bakanlığı birim şefi Ma Quang Trung, deltada yaşanan kuraklığın kendisini önemli ölçüde gösterdiğini söyledi.

Vietnam'ın tarihinin en büyük kuraklığıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Trung, nisan sonuna kadar yağmur yağmaması durumunda bölgedeki çiftçilerin ve dolaylı olarak yarım milyon kişinin olumsuz etkileneceğini bildirdi.

Trung, kuraklık nedeniyle ülkedeki 7 milyon tonluk pirinç üretiminin 1 milyon ton azaldığını ifade etti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.03.17 18:29 - Son Güncellenme: 2016.03.17 18:29 - HABER MERKEZİ
A