Veri paylaşımı için kurumlar arası koordinasyon

Veri paylaşımı için kurumlar arası koordinasyon

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, kurumlar arası veri paylaşımı ve projelerde ortak çalışmanın sağlanması amacıyla il ve ilçe nüfus müdürlerinin katıldığı koordinasyon toplantısına ev sahipliği yaptı.

2012.10.16 15:52 - Son Güncellenme: 2012.10.16 15:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Veri paylaşımı için kurumlar arası koordinasyon

 

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün düzenlendiği toplantıya İl Nüfus Müdürü Yurdanur Asa, Merkez İlçe Müdürü Ali İhsan Alabacak, Nilüfer Nüfus Müdürü Nedret Acel, Yıldırım Nüfus Müdürü Kemal Civelek, Osmangazi Nüfus Müdürü Meryem Civelek, Mudanya Nüfus Müdürü Metin Orak, Gemlik Nüfus Müdürü Nazlı Değirmenci, Kestel Nüfus Müdürü Veysel Aktaş, Gürsu Nüfus Müdürü Saner Dinç katıldı. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nden Erol Başaran'ın da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, Bilgi İşlem Network sorumlusu Yücel Akkul, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü, Numarataj Sorumlusu Selim Erdemir ve Veri alış-veriş-giriş Sorumlusu Salih Işık da hazır bulundu.

Kurumlar arası veri paylaşımı ve yapılan projelerde ortak çalışılması nedeniyle iş ve görev paylaşımlarında kolaylaştırmaların sağlanması amacıyla yapılan toplantıda, Bursa'nın adres ve kimlik paylaşımlarında bilgi teknolojileri yönetimiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na dayanılarak oluşturulan Adres Kayıt Sistemi ile ilgili adres, numaralama ve yapı belgelerine ilişkin mevcut metinsel verilerin ulusal ve uluslararası standartlar dikkate alınarak mekânsal ortama taşınması amacıyla geliştirilen "Mekansal Adres Kayıt Sistemi Oluşturulması ve Çevrimiçi Emlak ve İnşaat İzinleri Projesi" (MAKS) kapsamındaki gelişmeler ele alındı.
Yaklaşan yerel seçimlerle, Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve yetki alanlarında beklenen büyümeyle birlikte yapılacak işlemlerde nüfus müdürlükleriyle koordinasyonun nasıl sağlanacağı ve ortak yapılacak çalışmalar da gözden geçirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.16 15:52 - Son Güncellenme: 2012.10.16 15:53 - HABER MERKEZİ
A