'Venedikli Tacir' 12 Mayıs Pazar günü Bursa Arena Sahne Blackbox'da prömiyer yapıyor!

'Venedikli Tacir' 12 Mayıs Pazar günü Bursa Arena Sahne Blackbox'da prömiyer yapıyor!

William Shakespeare'in unutulmaz eseri 'Venedik Taciri', Karagöz perdesinde dünya prömiyerini gerçekleştiriyor! Öteki Tiyatro ve Hayali Tasvir'in ortak yapımı olan ve ilk defa Karagöz perdesine uyarlanan 'Venedik Taciri' oyunu, 'Venedikli Tacir' ismiyle 12 Mayıs Pazar günü saat 20.30'da Bursa Arena Sahne Blackbox'ta seyircisiyle buluşacak.

2024.05.09 10:58 - Son Güncellenme: 2024.05.09 10:58 - Yaşam - BÜLTEN
A
'Venedikli Tacir' 12 Mayıs Pazar günü Bursa Arena Sahne Blackbox'da prömiyer yapıyor!

Murat Karahüseyinoğlu'nun uyarlayıp yönettiği oyunda, kukla yapım ve oynatımını ise Mehmet Ali Dönmez üstleniyor. 'Adalet' kavramına Karagöz'ün dünyasından bir bakış getirmek isteyen Karahüseyinoğlu, Shakespeare'in klasik eserini yeni bir yorumla perdeye taşıyor.

Karagöz'ün geçmişte ve bugünün dünyasında hala güncel olduğunu belirten Dönmez ise, geleneksel tiyatroda yeni biçim ve bakış açıları aramanın önemine değinir.

Oyunun konusu ise şöyle;

Olay İstanbul'da, Osmanlı döneminde geçmektedir.

Aynı anda iki iş yapan, hem Yahudi'nin hem de Venedik Balyosunun sarayında çalışan Karagöz, Venedik Balyosunun kızının eş seçimi için açtığı, Yahudi'nin de katıldığı seçmeler sonrasında bir alacak/verecek kavgasının ortasında bulur kendisini. Olayın İstanbul'da geçmesi ve Shylock'un ne Yahudi ne de Hristiyan bir yargıç değil de Osmanlı'nın adalet sistemine başvurup bir Kadıya müracaat etmesi ile gelişen olaylar, Yahudi'den alacaklı olan Karagöz'ün kılık değiştirerek kendisini olayların içinde bulmasıyla sonuçlanır.

 "Dürüstçe oynamak gerekir"

Künye:

Oyun Yazarı: William Shakespeare

Uyarlayan ve Yeniden Yazan: Murat Karahüseyinoğlu

Karagöz Ustası: Mehmet Ali Dönmez

Yardımcılar: Cansu Tekoluk, Elifnaz Alpman, Nilay Çalamak

Yapım: Öteki Tiyatro ve Hayali Tasvir

Süre:  60 dakika

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.05.09 10:58 - Son Güncellenme: 2024.05.09 10:58 - BÜLTEN
A