Vatandaş isyan etti

Vatandaş isyan etti

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle Boğaz Köprüsü'nün geçici olarak trafiğe kapatılması, vatandaşı isyan ettirdi.

2012.04.29 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Vatandaş isyan etti

Metrobüs seferleri iptal olunca yürüyüşe geçen bir grup, köprüyü yaya olarak geçmek istedi. Polis engeliyle karşılaşan grupla görevliler arasında tartışma yaşandı.

48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu nedeniyle Boğaz Köprüsü geçici olarak ulaşıma kapatıldı. 13.00 itibariyle trafik polisi köprü girişleri önüne plastik bariyerler koydu ve sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirildi.

Duruma korna çalarak tepki gösteren bazı sürücüler, "Havanın güzel olduğu, en kalabalık zamanda köprü kesiliyor. Ben yaptım oldu mantığı güdülüyor. Şimdi 2. köprüye nasıl gideceğiz" dedi.

Köprünün trafiğe kapatılması nedeniyle Zincirlikuyu metrobüs seferleri de durduruldu. Zincirlikuyu metrobüs istasyonunda 13.00 itibariyle seferler yapılamadı. Uzun süre metrobüs durağından beklemek zorunda kalan vatandaşlar, güvenlik görevlileri ile tartıştı. Aralarında Fenerbahçe - Beşiktaş maçına gitmek isteyen taraftarların da olduğu bir grup, sinirlenerek köprüye doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik görevlilerin tüm çabaların rağmen metrobüs hattından yürüyüşlerine devam eden grup üyeleri, köprü girişine geldiklerinde polis engeli ile karşılaştı. Polisle tartışan grup üyeleri, bisiklet sürücülerinin geçişi biten kadar uygun bir alanda bekletildi. Vatandaşlar, daha sonra köprü girişinde bekletilen metrobüslere bindirilerek Anadolu yakasına gönderildi.

Köprün trafiğinin kapatılması nedeniyle Anadolu yakasından Avrupa'ya geçişlerde de uzun kuyruklar oluştu. Duruma isyan eden vatandaşlar, "Bu şehirde yapılacak işler değil bunlar. İstanbul buna uygun bir yer değil" derken, bazı vatandaşlar da bu tür organizasyonların ülke tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.
Köprüyü geçen bisiklet sürücüleri, Cadde Bostan'a doğru ilerledi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.04.29 18:10 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A