Ünlü beyin cerrahı siber dolandırıcıların hedefi oldu

Ünlü beyin cerrahı siber dolandırıcıların hedefi oldu

Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Derya Uludüz, siber dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar Uludüz'ün sosyal medya hesabını çalarak, arkadaş grubunda bulunan kişileri dolandırdı.

2021.09.03 17:30 - Son Güncellenme: 2021.09.03 17:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ünlü beyin cerrahı siber dolandırıcıların hedefi oldu

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz'ün "Mavi tıklı" sosyal medya hesabı siber saldırganlar tarafından çalındı.

MAKALEYE TIKLADI HESABI ÇALINDI

Prof. Dr. Derya Uludüz, "Sosyal medyada bir hesabım var benim o hesabı bir mesaj geldi ve çok sevdiğim çok samimi olduğum bir arkadaşımdan Ayşe hanım bana yazmış işte Deryacım çok güzel bir baş ağrısı ile ilgili yeni bir haber var makale var orada senden de bahsediyorlar senin sözlerinden istersen bir bak diye. Makaleye tıkladıktan sonra bir daha sosyal medya hesabıma ulaşamaz oldum.

HESABIMA BİR DAHA ULAŞAMADIM

Prof. Dr. Derya Uludüz, "Sosyal medya hesabıma ulaşamamaya başladım acaba dedim telefonumla ilgili bir durum mu var şifremi yanlış yazdım diye tekrar tekrar. Sonra hiçbir şekilde giremedim mesaj gelecek cep telefonunuza diyor ama cep telefonuma mesaj gelmiyordu.

ARKADAŞ GRUPLARINI DOLANDIRDILAR

Prof. Dr. Derya Uludüz'ün sosyal medya hesabını çalan dolandırıcılar, sahte yatırım mesajları yayınlamaya başladı. Uludüz'ün arkadaş grubundaki kişiler o hesaplara para yatırmaya başladı.

KİMİ 10 BİN KİMİ 20 BİNLİRA KAPTIRDI

Kısa süre sonra Prof. Dr. Derya Uludüz'ün arkadaşları tek tek onu arayarak dolandırıldıkları şikayetinde bulundu.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.09.03 17:30 - Son Güncellenme: 2021.09.03 17:30 - HABER MERKEZİ
A