Üniversite sanayi işbirliğine örnek bir adım daha

Üniversite sanayi işbirliğine örnek bir adım daha

May- Agro Tohumculuk üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

2012.12.18 10:20 - Son Güncellenme: 2012.12.18 10:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Üniversite sanayi işbirliğine örnek bir adım daha

 May Agro Tohumculuk ve Uludağ Üniversitesi ile imzalanan bu yeni protokol öngörülen konularda ortak araştırmalar yapmak, her iki kurumun karşılıklı araştırma laboratuvarı ve deneme alanlarının kullanımı, ziraat fakültesi öğrencilerine staj imkanı, lisans ve lisans üstü öğrencilere burs imkanı gibi başlıkları içermektedir.
İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, May- Agro Tohumculuk ile geçmişten bu yana zaten güzel bir işbirliğinin bulunduğunu, bu protokolün var olan ilişkileri taçlandıracağını söyledi. Öğrencilere uygulama ve burs olanakları sağlamayı öngören protokolün sadece Ziraat Fakültesi'ni değil, Üniversitenin tüm birimlerini kapsadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Dilek, iki kurumun birlikte geliştireceği projelerde de bilgi birikimi ve laboratuvar imkânlarının paylaşılacağını sözlerine ekledi.
May Agro Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yormazoğlu'da, son 10 yılda Ar-Ge faaliyetlerinin bir ülkenin gelişmesinde ne denli önemli olduğu konusunda farkındalığın arttığına işaret ederek, 1978 yılından beri "MAY" markası altında sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi, yurt içi ve yurt dışı pazarlaması konularında faaliyet gösteren şirketlerinin, Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yaparak yeni ürünler, metodlar ve sistemler geliştireceklerini, yetenekli öğrencileri de destekleyeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve May Agro Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yormazoğlu, işbirliği protokolüne imza attı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.18 10:20 - Son Güncellenme: 2012.12.18 10:21 - HABER MERKEZİ
A